Free Essay

Kejuruteraan Islam

In: Business and Management

Submitted By MohdAzrin
Words 2402
Pages 10
DUA 2012
SAINS TEKNOLOGI DAN KEJURUTERAAN ISLAM

MOHD AZRIN SHAH BIN IBRAHIM 07DUB14F2003

PENSYARAH:
USTAZAH DORAH
SENARAI KANDUNGAN

NO | PERKARA | M/S | 1 | Senarai Kandungan | 1 | 2 | Penghargaan | 2 | 3 | Objektif penulisan | 3 | 4 | Pengenalan | 3 | 5 | Isi tajuk dan huraian | 4 | 6 | Huraian isi | 5-7 | 7 | Tokoh ilmuwan islam | 8-10 | 8 | Kesimpulan | 11 | 9 | Sumber rujukan | 12 | 10 | Lampiran | 13 |

1
PENGHARGAAN

Bismillahi al-rahman al-rahim
Setiap masa bumi akan sentiasa bergerak dari arah timur ke barat. Lantasnya manusia terbina dari akhlak dan agamanya. Oleh itu, sinaran cahaya yang bersinar akan sentiasa menerangi seluruh kehidupan manusia ataupun disekelilingnya, akan tetapi manusia sering hidup dalam kemewahan, ketamakan dan sebagainya. Mengapa?
Ini adalah mungkin kerana kelalaian manusia itu sendiri malah berhasrat dengki, dendam dan sebaliknya. Selain itu, ada kalanya manusia berhati mulia disamping baik dari segi sifat akhlaknya dan sanggup berkorban demi mencapai akan cita-citanya walaupun banyak halangan dan rintangan kegagalan.
Disamping, seluruh kekuatan dan kesungguhan adalah lahirnya dalam erti sifat kesabaran dan keyakinan diri. Jadi apa yang paling penting manusia hanya dapat merancang akan tetapi tuhan sahaja yang mampu menentukan segala-galanya,
Assalamualaikum dan salam hormat. Dengan olahan kata-kata itu maka lahirlah sebuah usahasama yang kami lakukan.Terlebih dahulu kami mengucapkan setinggi-tinggi penghormatan dan ribuan terima kasih kepada pensyarah kami iaitu Ustazah Dorah, yang banyak menyumbang ilmu bakti dan melahirkan insan cemerlang, gemilang dan terbilang. Selain itu, juga mengajar kami dalam subjek DUA2012, Sains Teknologi Dan Kejuruteraan Dalam Islam.
Mampukah manusia mencapai tahap kecemerlangan dalam kehidupan tanpa sains dan teknologi?’. Tambahan pula, dapat kami siapkan tugasan ini pada masa dan waktu yang ditetapkan. Disamping itu, semangat, kesabaran, keikhlasan dan kesungguhan adalah lahirnya dari perjuangan kami. Seterusnya, dapat mengeratkan lagi silaturahim diantara kami. Harapan kami ialah berharap agar tugasan ini dapat membantu dalam meninggikan pointer. Akan kami katakan sesuatu kejayaan adalah bermula daripada kegagalan, malah peluang akan mencurah selagi manusia akan mencari. Dengan kata-kata itu kami akhiri dengan ucapan ribuan terima kasih, wassalam.

2
OBJEKTIF PENULISAN
3 perkara objektif dalam penulisan kami ialah menerangkan etika islam, kaedah fiqh dan tokoh ilmuwan islam dalam bidang tersebut..
PENGENALAN

Bismillahi al-rahman al-rahim

Segala puji bagi Allah s.w.t., Tuhan semesta alam beserta isinya. Hanya dengan taufiq dan hidayah-Nyalah, akhirnya kami dapat menyelesaikan tugasan ini yang bertajuk Teknologi Kejuruteraan (Automotif).

Selawat dan salam semoga dilimpahkan kepada Rasulullah s.a.w. beserta keluarga, sahabat dan umatnya.Firman Allah S.W.T bermaksud:Kitab (Al Quran) ini tidak ada keraguan padanya; petunjuk bagi mereka yang bertaqwa, (Surah Al Baqarah, 2)
Tuhan menamakan Al Quran dengan Al Kitab yang di sini berarti yang ditulis, sebagai isyarat bahwa Al Quran diperintahkan untuk ditulis. Takwa yaitu memelihara diri dari siksaan Allah dengan mengikuti segala perintah-perintahNya; dan menjauhi segala larangan-laranganNya; tidak cukup diartikan dengan takut saja.
Merujuk kepada persoalan, manusia tidak mampu untuk mencapai kecemerlangan tanpa sains dan teknologi. Kerana sains dan teknologi juga adalah dirujuk atau dikaji dalam sebuah kitab (Al-Quran) dan ini membuktikan bahawa dalam kandungan Al-Quran mengandungi segala petunjuk dan pengajaran kepada kita.
Pada pandangan islam tanpa adanya sains dan teknologi manusia tidak mampu mengorak langkah bagi mencapai tahap kecemerlangan dalam kehidupan. Automotif merangkumi apa-apa bidang yang berkaitan kenderaan bermotor, dan ia merupakan sektor ekonomi terpenting dalam hasil pendapatan.

3
TEKNOLOGI KEJURUTERAAN AUTOMOTIF
Kejuruteraan automotif moden, bersama-sama dengan kejuruteraan aeroangkasa dan kejuruteraan marin, merupakan cabang kejuruteraan kenderaan yang menggabungkan elemen mekanikal, elektrik, elektronik, perisian dan kejuruteraan keselamatan sebagaimana yang terpakai bagi reka bentuk, pengilangan dan operasi motosikal, kereta, bas dan lori dan subsistem kejuruteraan masing-masing.

Automotif merupakan satu bidang yang semakin penting pada masa kini dalam menentukan sejauh mana tahap kemajuan sesebuah negara dalam bidang teknologi kejuruteraan.

Sebagai rakyat Malaysia, kita perlu berbangga kerana Malaysia telah mula dikenali sebagai sebuah negara pengeksport kereta di arena antarabangsa. Pelbagai model baru keluaran 2 syarikat automobil tempatan iaitu Proton dan Perodua silih berganti muncul di pasaran untuk pilihan orang ramai.

Gah terasa apabila melihat kereta-kereta nasional bertali arus menyusuri jalan raya di dalam atau luar negara seperti Thailand, Australia, Britain dan lain-lain lagi.

4
AUTOMOTIF
Lebih kurang 250 juta kenderaan digunakan di Amerika Syarikat. Di seluruh dunia, terdapat lebih kurang 806 juta kereta dan lori ringan pada tahun 2007, menggunakan lebih 260 bilion gelen bahan api petrol dan diesel setiap tahun.
Individu atau komuniti yang beretika cemerlang akan mendapat faedah dari system etika yang diikutinya dan diamalkannya. Reputasi dirinya akan menjamin kejayaannya dalam menempuh arus kehidupan yang deras ini. Berhubung dengan tajuk kami, ciptaan kenderaan yang sudah bermula sejak dulu lagi telah banyak memberi manfaat kepada umat terdahulu sehingga hari ini dan masa mendatang. Contohnya pacuan empat roda yang ada pada masa kini. Ia dapat menjimatkan masa dan tenaga manusia untuk menuju ke sesuatu destinasi. Pergi ke tempat kerja, kuliah, tempat riadah, melawat sanak saudara, semua memerlukan satu benda milik Allah Swt iaitu Kenderaan. Bukan sahaja untuk perkara di atas, ia juga dapat membantu manusia jika berada dalam kesusahan seperti sakit. Tidak mustahil kenderaan yang kita miliki sekarang ini akan membantu saudara kita yang berada dalam kesusahan. Pahala datang melimpah ruah kepada kita, insyaallah.
Sesetengah pihak berpendapat bahawa sistem pengangkutan awam bandar terbukti tidak berdaya tahan, menggunakan tenaga berlebihan, memberi kesan terhadap kesihatan populasi, serta menawarkan tahap perkhidmatan yang semakin menurun walaupun dengan pelaburan yang semakin meningkat. Kebanyakan kesan negatif tersebut tertumpu kepada kumpulan sosial yang kurang cenderung memiliki serta memandu kereta. Pergerakan pengangkutan yang berdaya tahan tertumpu kepada penyelesaian terhadap masalah tersebut.
Cawangan Detroit bagi Kumpulan Konsultan Boston, menjelang tahun 2014, satu pertiga daripada permintaan dunia tertumpu kepada empat negara BRIC (Brazil, Rusia, India dan China). Pasaran automotif lain yang berpotensi untuk berkuasa ialah Iran dan Indonesia.
Kereta berenjin petrol pertama yang praktikal dibina oleh Karl Benz pada tahun 1885 di Mainhemm German. Benz memperoleh paten bagi keretanya pada 29 Januari 1886, serta memulakan pengeluaran kereta pada tahun 1888, selepas isterinya Bertha Benz melakukan perjalanan jauh pertama pada Ogos 1888 - dari Mainnhem ke Pforzheim dan pulang semula - sekaligus membuktikan bahawa pedati tanpa kuda tersebut sangat sesuai untuk kegunaan harian. Sejak tahun 2008, Laluan Mertha Benz diwartakan bagi mengenang peristiwa tersebut.

5
KARL BENZ

Tidak lama kemudian, Gottlieb Damlier dan Willhelm Maybach di Stuttgart pada tahun 1889 mereka bentuk sebuah kenderaan dari mula sebagai sebuah kereta dan bukannya kereta kuda yang dilengkapi enjin. Mereka juga dinamakan sebagai pencipta motosikal pertama, Daimlier Reitwagen, pada tahun 1885, tetapi Enrico Bernadi dari Universiti Padua di Itali, pada tahun 1882, telah mempatenkan enjin petrol satu silinder 0.024 kuasa kuda (17.9 W) 122 cc (7.4 cu in) yang dipasang pada basikal roda tiga anak lelakinya, menjadikannya salah satu calon kereta pertama, serta motosikal pertama; Bernardi membesarkan basikal roda tiga itu pada tahun 1892 untuk membawa dua penumpang dewasa.

GOTTLIEB DAMLIER

6 Allah tidak wujudkan sesuatu dengan sia-sia seharusnya ada manfaatnya kepada kehidupan. Sebagai contoh, fakulti otak dan akal manusia memainkan peranan utama dalam kehidupan. FirmanNya dalam Al-Qur’an yang bermaksud, “Dan Aku tidak jadikan jin dan manusia melainkan supaya mereka menyembah Aku.” Sebagai umat islam, yang bernaung kepada tuhan yang satu yakni Allah Azza Wajalla, setiap perkara yang dilakukan hendaknya berpandukan hukum Allah Swt.
Hadis riwayat Saidina Umar “Sesungguhnya setiap amalan itu bergantung pada niat, dan sesungguhnya kedudukan bagi amalan tersebut adalah tertakluk kepada apa yang diniatkan” Berkaitan dengan tajuk kami, setiap ciptaan itu harus berdasarkan niat yang betul. Pada era globalisasi ini, kebanyakan Negara-negara yang berkuasa besar mencipta sesuatu kenderaan untuk melindungi Negara mereka dari ancaman musuh. Ada pula yang menciptanya demi kemudaratan Negara lain.
Hadis Rasulullah Saw diriwayatkan oleh Imam Sayuti, “Tidak dibenarkan melakukan kemudaratan dan membalas sesuatu dengan kemudaratan” Islam melarang segala tindakan yang boleh membawa kepada kemudaratan samada kepada diri, orang lain dan alam sekitar. Contohnya Negara-negara laknatullah seperti Rejim zionis. Mereka mencipta sesuatu alatan perang dapat memusnahkan Palestin. Sesuai dengan permintaan soalan, perkara seperti itu adalah amat salah dan harus dihindarkan.

7
TOKOH ILMUAN ISLAM

Abū al-'Iz Ibn Ismā'īl ibn al-Razāz al-Jazarī (1136-1206) adalah seorang Ilmuwan dari Al Jazira, Mesopotamia, yang hidup pada abad pertengahan. Dia adalah penulis Kitáb fí ma'rifat al-hiyal al-handasiyya (Buku Pengetahuan Ilmu Mekanik) tahun 1206, dimana dia menjelaskan lima puluh peralatan mekanik berikut arahan tentang bagaimana cara merakitnya.
Hanya sedikit yang diketahui tentang Al-Jazari, dan kebanyakan berasal dari perkenalannya dari buku "Pengetahuan Ilmu Mekanik". Nama Al-Jazari berasal dari tempat kelahirannya, Al-Jazira, Mesopotamia — nama tradisional Arab untuk wilayah di bahagian utara Mesopotamia dan sekarang dikenal sebagai wilayah tenggara Turki, di antara Sungai Tigris dan Sungai Eufrat. Seperti ayahnya, dia mengabdi sebagai ketua di Istana Antuklu kediaman dari Dinasti Artuqid aliran Mardin yang memerintah wilayah timur Anatolia sebagai wilayah pengikut dari Dinasti Zangid dan seterusnya Istana Ayyubiyyah.
Kincir air atau noria di Fayyoum, Mesir, adalah sebahagian kecil pembaharuan yang berlaku pada zaman kegemilangan empayar Islam yang menjana pertumbuhan penduduk di kawasan pedalaman daripada tradisi nomad kepada penempatan tetap.
Di bawah empayar Islam, perkembangan sistem saliran diperbaiki sehingga tidak lagi bergantung kepada tenaga manusia atau haiwan. Mekanisme kejuruteraan inilah melahirkan istilah baru, ‘automata’ atau automatik yang bermakna berjalan dengan sendiri oleh tabii alam.
Menerusi mekanisma itu, penggunaan air dibentuk dalam dwifungsi, arus air menjadi penolak alat takungan ke kedudukan atas berulang kali dengan bantuan graviti, sambil saliran air disalurkan untuk keperluan diri dan tanaman.Ilmu pengetahuan dan ciptaan kincir air yang kemudiannya memberi inspirasi kepada bidang kejuruteraan moden ini adalah hasil kepakaran tokoh terkenal, Al-Jazari atau nama sebenarnya Badi Al-Zaman Abullezz Ibn Alrazz Al-Jazari.

8
Beliau digelar Al-Jazari mengambil sempena nama tempat kelahirannya di Al-Jazira, sebuah wilayah yang terletak di antara Tigris dan Efrat, Iraq. Kegemilangan Al-Jazari adalah hasil manuskrip beliau berjudul ‘Kitab fi ma'rifat al-hiyal al-handasiyya’ yang bermaksud ‘buku mengenai ilmu alat mekanikal yang bijak’.
Manuskrip itu menjadi bukti catatan terawal penggunaan engkol, piston dan injap yang digunakan untuk menghasilkan produk yang menjadi kegunaan harian masyarakat pada waktu itu seperti mesin pengepam air. Sememangnya masyarakat dulu memang sudah lama memanfaatkan peralatan untuk mendapatkan air menggunakan shaduf, alat yang terdiri daripada blok panjang diletakkan antara dua tiang dengan blok kayu mendatar.
Peralatan lain ialah saqiya, di mana mekanisma tengahnya terdiri dari dua gigi dan mesin itu menggunakan tenaga haiwan seperti unta atau keldai. Ilmuwan Muslim melakukan penyelidikan mengenai peralatan berkenaan untuk mendapatkan hasil lebih memuaskan termasuk Al-Jazari yang merintis jalan menghasilkan mesin mengepam air.
Dua mesin pertama ciptaannya adalah hasil pengubahsuaian shaduf dan yang ketiga saqiya di mana tenaga air digunakan menggantikan tenaga binatang. Mesin yang sama seperti saqiya di letakkan di sungai Yazid di Damsyik bagi kegunaan rumah sakit yang terletak berdekatan sungai itu.
Hasil ciptaannya kelima ialah mesin yang menggunakan engkol, alat yang menghasilkan gerakan berterusan dan penemuan itu berjaya mencipta sejarah kerana engkol adalah peralatan mekanik paling penting bagi orang Eropah awal abad ke-15. Al-Jazari mengembangkan mesin engkol yang dihubungkan dengan sistem rod pada mesin pengepam air dan ini dilakukan beliau pada 1206.
Beliau juga menghasilkan mesin yang digerakkan oleh air bagi menggerakkan piston yang saling berhubungan dengan paip penyedut pada dan ia adalah contoh prinsip double acting yang pertama.`Al Jazari kemudian mengumpulkan semua hasil karyanya berkaitan bidang teknikal yang lengkap dengan maklumat dari segi teori dan praktikal dalam buku berjudul Al-Jami Baim Al-Ilm wal Amal Al-Nafi Fi Sinat'at Al Hiyal.
Karyanya berbeza dengan karya ilmuwan lain kerana beliau memberi penerangan terperinci mengenai ilmu mekanikal yang mengandungi 50 peralatan yang dibahagikan kepada enam kategori. Antaranya, jam air, alat mencuci tangan dan mesin pengepam air. Jam air adalah hasil kerja gemilang Al-Jazari yang dikagumi pada acara World of Islam Festival pada 1976.
Karya beliau juga dianggap sebagai sebuah manuskrip terkenal di dunia dan menjadi teks penting untuk mempelajari sejarah teknologi kerana dilengkapi ilustrasi menakjubkan.
Dengan karya gemilangnya, ilmuwan dan jurutera Islam yang mengabadikan diri di istana Artuqid di bawah naungan Sultan Nasir al-Din Mahmoud telah membawa masyarakat Islam pada abad ke-12 kepada kejayaan.

9
Jurutera Inggeris, Donald Hill yang tertarik dengan karya Al-Jazari menterjemahkan bukunya pada 1974.
Pendekatan Al-Jazari yang menjadi asas kepada perkembangan teknologi industri pada abad ke-18, diakui pakar tempatan, pensyarah dan juga penyelidik Fakulti Kejuruteraan Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Prof Dr Wan Ramli Wan Daud.
Beliau bersama kumpulannya berjaya mencipta enjin menggunakan tenaga sel kimia berkuasa 200 watt bagi menggerakkan motosikal. Menurut Wan Ramli, apa yang diperlukan sekarang ialah menyuntik semula semangat yang dijelmakan oleh ilmuwan seperti Al-Jazari, dengan menghasilkan ciptaan untuk kesejahteraan sejagat.

10
KESIMPULAN
Bidang automotif di Negara kita semakin hari semakin membangun. Negara kita berada dalam Negara dunia ketiga iaitu Negara yang mundur. Dari masa ke masa, kerajaan berusaha untuk mengalihkan mata dunia kearah Negara kita sekaligus melonjakkan nama Negara setanding dengan Negara-negara maju yang lain. Saya ambil contoh seorang hamba Allah Swt, Dr Mahathir bin Mohamad yang memberi idea untuk membangunkan jenama Proton untuk Malaysia mencipta kereta keluaran sendiri. Sejak dari itu, banyak pencapaian telah dicapai. Jenama Proton telah sampai ke beberapa Negara maju seperti Great Britain dan beberapa kali juga digunakan dalam filem eropah. Dengan idea ini, ia dapat memberi peluang kepada penduduk tempatan untuk terlibat dalam bidang automotif. Bidang ini juga disediakan di beberapa sekolah, IPTA, IPTS di seluruh Negara. Impak daripada bidang tersebut, Negara dapat melahirkan jurutera-jurutera muda yang mampu menyinar di masa depan. Pelajar-pelajar inilah yang menentukan hala tuju Negara nanti. Tanpa usaha, hasilnya tidak akan pernah ada. “Man jadda Wa jadda” yang bermaksud siapa yang berusaha, dia yang akan dapat. Oleh yang demikian, timbahlah ilmu kerana ilmu Allah tidak akan pernah habis. Siapa yang malas, maka rasalah peritnya kebodohan. Permulaan memang susah, tapi fikirkan hasilnya. Masyaallah, rezeki hanya dari Allah. Siapa tahu, kitalah jurutera pada masa hadapan yang membantu mengubah nasib Negara.

Tun Dr. Mahathir Mohamad

11
SUMBER RUJUKAN
Laman Web http://greatermalaysia.com/2015/04/13/5-fast-facts-about-ismail-sabri-islam-and-the-prime-minister/ http://ms.wikipedia.org/wiki/Industri_automotif http://en.wikipedia.org/wiki/Al-Jazari http://www.youtube.com/watch?v=9q9G0S8fADQ
Buku
Al Jazari
Dr. Mahathir Mohamad Bioghraphy
Buku Automotif Tingkatan 5
Sumber lain
Kawan-kawan media sosial
Kawan satu bilik
Kawan asrama lain
Kawan dari IPTA seluruh Malaysia
Akal sendiri

12
LAMPIRAN

Kerja amali automotif d IPTA
Gambar ini diambil ketika perlantikan Tun menjadi pengerusi Proton.

13

Hasil dari ciptaan dan idea daripada Al Jazari, Ilmuwan Islam

Ciptaan pertama Karl Benz

14

Ciptaan Motor pertama Gottlieb Damlier

15…...

Similar Documents

Premium Essay

Islam

...Islam is an Arabic word derived from the Semitic three-letter root -s-l-m - as the Hebrew word for peace, shalom, often used as a greeting. The meaning of "Islam" encompasses the concepts of peace, greeting, and submission. Thus, a Muslim - the word is derived from the same root -is one who submits to God, a stance enunciated in the traditional profession of faith. The root word of Islam is "al-silm" which means "submission" or "surrender." It is understood to mean "submission to Allah." In spite of whatever noble intention has caused many a Muslim to claim that Islam is derived primarily from peace, this is not true. Allah says in the Qur'an (translated): [2:136] Say (O Muslims): We believe in Allah and that which is revealed to us and that which was revealed to Abraham, and Ishmael, and Isaac, and Jacob, and the tribes, and that which Moses and Jesus received, and that which the prophets received from their Lord. We make no distinction between any of them, and to Him we have surrendered. [Arabic "Muslimoon"] Submission and peace can be very different concepts, even if a form of peace is often brought about through forcing others into submission. • "There are, according to Khan, two kinds of Jihad. The greater Jihad, in which a person fights their animal tendencies, and a lesser Jihad, in which they fight on behalf of their community." The ideas and ideals behind the Lesser Jihad introspective inspection in order to improve oneself and bring one closer to their......

Words: 502 - Pages: 3

Premium Essay

Islam

...ISLAM Islam. Misunderstood by generations of people, characterized as the religion of terrorists and extremists, and feared for its massive growth, nothing could be further from the truth. These misconceptions are easy, too. Popular media, the actions of an express few and poor education have all lead to a sphere of ignorance concerning this peaceful path to God. Growing up in a Christian family, and following the mainstream media, it is easy to see how something such as Islam could be vilified, and very few, if any, questions asked about it. This is what helps to grow the ignorance concerning Islam and how misperceptions continue to be propagated. To be fair, it is easy to see how some of the misperceptions came about - fanatical devotees who spend more time in prayer than others, a single minded devotion to their religion and Mohammad (peace be upon him), and the constant struggle in Middle East all paint a picture that does not do Islam or it adherent’s justice. In fact, they barely scratch the surface of what Islam is all about, and what little truth does come out cannot overcome the negative stereotypes that have been ingrained in the larger population. So, was I affected by these misperceptions? The answer, unfortunately, is a resounding yes. As a member of society I too was easily drawn into the web of negativity that surrounds Islam. I didn’t credit it with any positive accomplishments, nor did I grant it any legitimacy as a religion, mostly based on the actions...

Words: 1843 - Pages: 8

Premium Essay

Islam

...Jessica Havran Islam Worksheet When studying Islam, it is important to understand the essential elements of the faith, how they are practiced, and the distinctions among the three branches: Shiite Islam, Sunni Islam, and Sufism. Write a 1- to 2-paragraph response for each of the following directives and note where there are differences among the three branches of Islam. 1. Explain the meaning of the name, Islam. The name Islam means, submission or surrender expressing heartfelt surrender to God, and a Muslim is one who submits to God. The words Muslim and Islam are connected to various words for peace, for instance the Arabic word Salam and the Hebrew shalom. They propose the inner peace that is achieved by surrendering to God. Islam also involves the community of all believers, proposing inclusion in a large family. Shiite Islam gets their name from the word Shia, which means fraction. This group followed Ali, who is the son-in-law and cousin of Muhammad. By most early Muslims the first four successors of Muhammad (Abu Bakr, Umar, Uthman, and Ali) were accepted. Shiite Islam’s believed that the legitimate succession was hereditary, descending from the immediate family of Muhammad. The Light of Muhammad was a God-given, hereditary spiritual power it was thought by most Shiites to have passed to a total of twelve successors or Islam’s. The first legitimate Imam was Ali. The Sunnite or Sunni Islam, is another great division of Islam, and takes......

Words: 2259 - Pages: 10

Premium Essay

Islam

...Study Guide for Quiz 2 – Women in Islam Part I Be prepared to answer the short answer questions below. Two of them will be on the quiz. (10 points) 1. Name six facts about the life of Mohammad, including where he lived and approximately when. What women were in his life? (Study Guide 18) * 1. Born in Mecca in the year 570. 2. Was an orphaned by the age 3 and raise by his uncle 3. Became a business man 4. Met a successful wealthy widow named Khadija and marries her. 5. When Mohammad was 40 years old in year 610 he had his first revelation of G-d. 6. After the death of Khadija he made two marriages that were mainly for political reasons, the first is Sawdah and Aisha. 2. What are the five pillars of Islam? (Study Guide 19) * 1. Witness – accepting Mohammad as G-d’s messenger and that there is no G-d but Allah. 2. Prayer- pray five times a day, Friday is a day of communal prayer. 3. “Alma” – give charity, obligatory for those who are able to give 2.5% of one’s wealth to the poor. 4. Fasting- during the month of Ramadan. 5. Pilgrimage to Mecca at least ones in a lifetime, obligatory for those who are able to economically and physically. 3. Contrast the view of Adam and Eve in the Qur’an with comments on them in later Muslim writing and thinking such as exegesis and legend. (See Study Guide 20, based on Kvam, pp. 185-203.) * In the Qur'an the creation story never describes Eve as being created secondary to Adam, it also...

Words: 1360 - Pages: 6

Premium Essay

Islam

...worldwide. Islam is the major religion of much of Asia, and Indonesia as well with the world's most abundant Muslim population. Today Islam is a very sensitive and controversial topic; there are a lot of misconceptions and conceptions about its belief, values and goals. In this research paper l will examine the teachings of Islam and how they are interpreted and or practiced in different countries and cultures, including the United States, Great Britain, the Middle East, India and Pakistan, and other country of Asia. How Islam is understood in each country's culture and how is it contrasted with Christianity and Judaism? How do these understandings impact the ways that Muslims and non-Muslims interact and communicate with one another. Religion is one of the moving forces behind many of the event and attitude that have shaped our world. During the centuries, countries and cities have been developed and destroyed; and battle have been fought, all to protect or make known one religion or another. Islam is the second largest religion in the world; without doubt Muslims differ in their personal engagement and practice between doctrinal and cultural attitude, and have different apprehension about the correct practice of Islam. It had remained fairly invisible to most Americans prior to the Arab oil embargo of 1973 and the Iranian Revolution of 1978–1979 with its taking and holding of US hostages (Simmons, Gwendolyn, Zoharah 2008). Of course, American interest in Islam has been......

Words: 1438 - Pages: 6

Premium Essay

Islam

...The Islam Religion Violeta Toribio & Ryan Landry University of Phoenix Rel/134 Jack Killough June 21, 2010 The Islam Religion “There is no god but God, and Muhammad is the messenger of God” is the basic core belief in the Islamic religion. Islam means “submission (to God)” in Arabic. Islam is a monothetic religion whose followers are also known as Muslims. This paper will be clearing common myths in the Islamic religion, explaining the sacred texts, and giving descriptions of common symbolism in Islamic text and religious practices. Also to be found in the paper is the historical foundation of the religion and some of the similarities and differences between Islam and Christianity. Islam is a religion that has been subjected to many negative stereotypes where they are portrayed as violent uncivilized terrorist who oppress women. This portrayal comes from the lack of knowledge about the religion and how the U.S. mainstream media represents Muslims. Some of the common myths about Islam are Islam is intolerant of non-Muslims, Muslims don’t believe in Jesus, all Muslims are Arabs, and Muslims are violent terrorist. The first myth about Islam is that Islam is intolerant of other faiths. That is a misconception because the Qur’an preaches tolerance of other faiths, and the value of human life and to have respect for others. Announcements by Osama Bin Laden make the Islam religion seems like racist people who out to destroy any non-Muslims societies. The word......

Words: 997 - Pages: 4

Premium Essay

Islam

...Medina (Saudi Arabia). The Prophet Muhammed started reciting the Quran. Allah (God) created the heavens and the earth. Allah too, created the various ethnicities. Allah put order and purpose in his creations. Everything in creation depends on Allah for his grace and mercy. The question of identity deals with a “way of life”. Muslim beliefs, practices, and concepts are derived from the Quran. It’s a mean of attempting to understand ourselves, the world, and granting meaning or perspective to our lives. Islam defines identity based on the relationship with Allah due to full submission. In Islam it’s not the question of meaning or purpose, but what is the meaning or purpose of life? To Islam everything in nature has a purpose, and because of that the whole universe is Muslim because it surrenders. “Allah’s guidance is the only guidance, and we have been directed to submit ourselves to the Lord of the worlds.” (Sura 6:71, The Holy Quran) There are three moral standards of Islam : a) commanding self: is the self that incites human beings and evil. “Yet I do not hold to myself to be free from weakness, for the Commanding self (the animal self) is surely prone to enjoin evil, except on whom my Lord has mercy.” (Sura 12:53, The Holy Quran) b) The Self-Accusing Spirit, and c) Love and Faith in the All-Mighty. Faith in Allah is the core foundation of Quranic code, because our faith in God strengthens the heart to achieve good and shun evil. If the evil is shunned, then the......

Words: 624 - Pages: 3

Premium Essay

Islam

...Joshua Sharp October 20, 2009 Philosophy World Religion Islam “There is no god but Allah, and Muhammad is his Messenger.” This is the first and most important belief of Islam. Those few words encompass what it means to be to be Muslim. However it does not give the full picture of what Muslims believe. To get a better picture of what it means to be Muslim more must be explained, such as The Five Pillars of Islam, and Muhammad the Prophet. The cornerstone the Five Pillars of Islam are the first and most important part of being a good Muslim. Through adherents to the Five Pillars any Muslims know they are on the path to Allah. The first pillar is the Shahadah or the creed which is “There is no god but Allah, and Muhammad is his Messenger.”(W.W page 296) When a person proclaims the Shahadah with all of their heart in front of the community, they become Muslim. The Second Pillar is Salat or daily prayer. Muslims are called to prayer five times a day so that they may remember that it is Allah, not themselves, that are to be worshiped. The Qur’an states “Fortify yourselves with patience and prayer…Remember your Lord deep in your soul with humility and reverence, and without ostentation: in the morning and in the evening; and do not be negligent.”(W.W page 297) The third pillar is the Zakat or giving money to the poor. The Qur’an states “Alms shall be only for the poor and the helpless, and for those that are engaged in the management of the alms and those who hearts are......

Words: 892 - Pages: 4

Premium Essay

Islam

...ISLAM Overview Islam is the second only to Christianity as the most followed religion in the world. Islam is interpreted as a Muslim who willing submits to the teachings of the Quran and Allah. As a Muslim you commit complete devotion to Allah, love, trust, and affection. Muslims, like Christians and Jews are monotheists and only believe in Allah as the only existing God. (http://www.religionfacts.com/islam/fastfacts.htm) Its founder Muhammad, a trade merchant from Arabia, in 622 CE, discovered Islam. (http://www.religionfacts.com/islam/fastfacts.htm). There are a few central beliefs that represent the core of Islam: a) To believe that Allah is the only true God. b) To believe that Allah is the only God one is allowed to worship. c) To believe Allah is perfect and all that He describes in the Quran is also perfect. The Sacred Texts Islam is represented by two main sacred texts: the Quran and Hadith. The Quran is the most sacred text, which is the literal word of God as revealed to Muhammad. The Quran means “reaction”, and is considered the holy word Islam. The Quran is considered a true account of the angel Gabriel’s dictation to Muhammad from 610 to 632 AD, and that is a perfect copy creating the Quran that has lived in eternal existence. The Hadith is the second text, which Muslims believe is the recorded sayings of Muhammad and his......

Words: 677 - Pages: 3

Premium Essay

Islam

...RLG204H5 S – Exam Review Week 3B: Denny CHAPTER 8 - Muslim creeds and theologies: Their purposes and varieties * Islamic Theology * Creed in Islam = Shahāda: simply proclaims the essential nature of God and the relation to him of his prophet, and thus implicitly all humans (if it is a creed, it is very laconic) * Kalām = theology in Islam = words, discussion, discourse * Ilm al-kalām = “science of discourse” or il al-tawhīd = “the science of (the divine) unity” * Theology only legitimate when subservient to the religious law, sharī’a * Fiqh = science of Muslim jurisprudence (‘Understanding’) is the chief Islamic science, in light of which all others are judged * Kalām is subordinate to fiqh * Majority of Muslims have given their allegiance in analysis and interpretation of doctrinal matters to the ‘ulamā’ = ‘the scholar jurists’ * THEOLOGICAL ISSUES * Khārijites = faction that seceded from Alī’s Shī’a * Had very high ideal of what Muslim community should be * Called themselves “the people of paradise” * Abandoned their leader Alī after his arbitration with Umayyad challenger, Mu’āwiya * Later also rejected the Umayyads * Now Khārijites = outlaw Muslims who zealously persisted trying to force their vision of Islam on their brothers * Strictest faction = Azraqites – Moderate faction = Najdite * Murji’ite = position that no human can discern whether sinners were...

Words: 5436 - Pages: 22

Premium Essay

Islam

...revelation by the angel Gabriel (so 40 years and was the first revelation came when the prophet). In the year 622, Islam becomes uninhabitable in Mecca, the pressures of the Meccans against Muslims, the Prophet of Medina. Muhammad (pbuh) Prophet reasons like to invite. Muhammad and his Companions emigrated from Mecca to Medina.EMIGRATION called this event in Islamic history. Hijrah, the Prophet. Omar was considered the beginning of time Hijri calendar. HZ. MUHAMMAD (s.a.v.) IN THE TRIPS Battle of Badr (624) Causes; Muslims further away from the desired strength to be removed, to follow the caravan to Mecca, Muslims, seek to prevent the Muslims of Mecca trade. Muslims won the battle. Results; Islam and Muslims gained strength, the Meccans seized a large amount of booty and prisoners. Battle of Badr, the first major war between Muslims and Meccans. Muslims they won the first battle against the Meccans. Battle of Uhud (625) Causes; Meccans, they want to avenge the Battle of Badr, Damascus wants to take to secure trade routes, they want to conquer the Muslims of Mecca caravan trade.Meccans won the battle. Trench War (627) Reason; Meccans they want to blow an end to Muslims. Muslims won the battle. Results; Meccans they understand you can not beat the Muslims, the Meccans defense, Muslims were attacked, has accelerated the spread of Islam. Hudeybiye Peace (628) was among the Muslims with the Meccans. This treaty with the Meccans Muslims......

Words: 487 - Pages: 2

Free Essay

Islam

...Sumbangan Bank Islam dari aspek keagamaan Bank Islam turut menyumbang dari segi keagamaan. Seperti yang sudah diketahui Bank Islam merupakan sebuah bank yang berteraskan konsep syariah dan mengamalkan hukum dan etika Islam apabila menguruskan hal yang berkaitan dengan kewangan. Antara sumbangan yang dapat kita lihat dari sudut agama adalah Bank Islam merupakan salah satu bank yang mengamalkan konsep Islam. Apabila sesebuah organisasi mengamalkan konsep Islam, masyarakat tidak akan mempunyai perasaan ragu-ragu dan curiga dalam menjalankan aktiviti bank. Mentaliti masyarakat Malaysia pada umumnya menganggap bank adalah sebuah badan yang mengambil keuntungan sahaja. Ini adalah kerana bank yang bersifat konvesional masih lagi mengaplikasikan kadar bunga kepada masyarakat apabila mereka meminjam sejumlah wang pada kadar tertentu. Dalam hal ini, bank perlulah memainkan peranan mereka sebagai sebuah entiti yang dianggap gah dan diberi kepercayaan oleh seluruh masyarakat. Bank perlulah menjelaskan, tidak kira bank konvesional mahupun bank islam, secara terperinci tentang aktiviti aktiviti yang berkaitan apabila membabitkan dengan pinjaman mahupun aktiviti bank yang lain. Selain itu, penubuhan Bank Islam pada tahun 1983 merupakan salah satu cara bagaimana untuk mempraktikkan ilmu agama dalam kehidupan seharian. ‘Islam way of life’ ataupun lebih dikenali sebagai cara hidup Islam merupakan perkara yang perlu dipraktikkan oleh setiap individu Muslim kerana agama Islam itu......

Words: 468 - Pages: 2

Premium Essay

Islam

...Islam discussion Sunni and Shi'a are the two main Islam denominations. Sunni is the larger of the two and represents about eighty percent of the Muslim population. They both believe in the sacred text from the Qur'an. Both of them have only one God. Men may marry up to four women. Denied Jesus died on a cross but He did go to Heaven. Both believe in the second coming of Jesus. For both the Sunni and Shi’a; Christianity and Judaism are people from the Book. Their differences originate from leadership. Sunnis’ elected the first caliph; Abu Bakr to lead “the people of Sunnah”. The Shi’a believe the rightful successor to the Prophet Muhammad was ‘Ali. For the Sunni Ali was considered “The lion of God” the first male converted to Islam and the warrior champion of the faith. On the other side; for the Shi’a people God refer to Ali as “Ali is from me and I am from him, and he is the protector of every true believer after Muhammad”. It is important to know that despite these differences in opinion and practice; Shi’a and Sunni Muslims share the main group of Islamic belief and are considered by most to be brethren in faith. Even most Muslims do not distinguish themselves by claiming membership in any particular group. They prefer to call themselves simply, "Muslims." Women are currently often considered second class citizens. They do not have rights or those few rights they are given can be taken away by their husband or religious leaders. Usually women are not allowed to......

Words: 465 - Pages: 2

Premium Essay

Islam

...The Religion of Islam 1 THE RELIGION OF ISLAM AND THE HOLY QUR'AN Islam: The Religion of Peace and Tolerance - Religion Essay Peace and tolerance are two of the most important aspects that make up Islam. Muslims are to understand these aspects of Islam. However in recent years there are groups of extremist Muslims who have given Islam a bad name by doing terroristic acts to other human beings for their own reasons and personal gains. By addressing these questions can give anyone a better understanding of the religion of Islam. 1. Where did the religion of Islam come from? What does the Religion of Islam teach? How does Islam relate to other Religion of the world? The focus of this essay is to answer these questions with research and studies learned. Where did the religion of Islam come from? The Religion of Islam is believed to have been established in the year of Six Hundred and Ten CE (Common Era). Islam is believed to be the youngest of all the different religions A prophet by the name of Adam is said to be the man whom created the religion but was preached throughout the city of Mecca by a prophet named Muhammad. Muhammad was born in Five Hundred and Seventy CE in the city of Mecca where he worked as a merchant and as a shepherd. According to Islamic beliefs by age forty in the month of Ramadan was where he received his first revelation from God while being in the surrounding mountains in a......

Words: 1175 - Pages: 5

Premium Essay

Islam

...assembly of experts, and Expediency Discernment Council. The members of constitution consist of leadership, government, parliament (Majlis), judiciary, and assembly of experts, National Security Council, and Expediency Discernment Council. Under the penal code are articles for crimes (Council of Foreign Affairs). Iran’s government, law and religion are one. There is no separation of church and state. Iran Dual Legal System The Iran has a dual system in which the government is secular but the Muslim people can have the decision to bring matters and disputes into sharia courts. These sharia courts differ in jurisdiction and consist of matters such as marriage, divorce, inheritance and guardianship. Iran is a government under god as Islam being the official religion that is written within their constitution. The people of Iran declare the sharia as their source of law. It is forbidden to enact any legislation that is anti Islamic in nature. Under Islamic law, women are not allowed to drive, are under family male supervision at all times and must remain completely covered in public (Council of Foreign Affairs). Official Laws Against Women in Iran Compared to the United States (Women Against Fundamentalism in Iran) * “Article 18 passport law states that, married women requires their husbands permission to apply for a passport. In the United States anyone including women over the age of 18 are allowed to apply for a passport. * Article 21 of Iran’s......

Words: 1322 - Pages: 6