Free Essay

Fsdf

In: Other Topics

Submitted By mariastorm1
Words 2078
Pages 9
Grantræet

Af Naja Marie Aidt
Hvad kan man sige om Maria? At hendes hår er gult og mørkt i bunden?
At hun elsker flæskesteg med svær? At hun som barn holdt af at se ud over de flade marker, i skumringen, i februar? Når blikket kunne hvile dér, ved den lave himmel, det grå, grå lys, lige indtil det blev så mørkt at hun kun kunne se sit eget ansigt, den grønne lampe på bordet bag hende, og allerlængst væk hendes mor, der stod lænet op ad døren og røg.
Vinduet, et sort spejl.
Maria.
Hun slår sit lille barn, til det holder op med at skrige. Det er en dreng. Han hedder Torben. Det er der ikke mange, der kalder deres sønner mere. Jo,
Maria! Dét kan man sige om hende: ’Hun gav sin dreng navnet Torben.’
Nu er han snart to år. Han er et lille skravl. Der er ikke noget særligt ved ham. De kommer gående ned ad gågaden. Torben og Maria. De holder hinanden i hånden. De standser op ved springvandet. Maria sætter sig på en bænk.
Torben løber ind under kastanjetræerne. De blomstrer netop nu og er meget smukke. Han jager en flok duer op. Han finder en lille sort sten. Han kæmper længe med et stykke tyggegummi, som er trådt ned i græsset.
Imens ringer Marias telefon. Det er Bjørn.
’Vi sidder her og venter på dig, hvor fanden blir du af, din orm.’
Bjørn er forsinket. Maria sukker og vender sig for at se efter Torben. Han er faldet i snak med to unge piger. De smiler og gestikulerer. Torben viser dem noget. De bøjer sig ned for at se, hvad det er. Så ler de. Den ene klapper ham på hovedet. Så vinker de farvel og skrår over plænen. Torben kigger efter dem, til de forsvinder. En flue kravler over hans pande.
Maria tænder en cigaret og kalder på ham. Han piler tilbage til sin mor med det samme.

’Sikke da en flink dreng,’ siger en ældre herre, som har sat sig ved siden af
Maria på bænken. ‘Nu om dage gør børn ellers aldrig hvad der bliver sagt.’
Maria hiver Torben op til sig. Han viser hende den sorte sten. Manden smiler og siger: ’Goddag, lille ven.’ Torben gemmer ansigtet ved Marias bryst. Så kommer Bjørn. Han er forpustet. Maria ryster opgivende på hovedet og begynder at gå. Bjørn løfter Torben op på sine skuldre.
Bjørn er Marias bror. De skal alle tre spise på DSB-restauranten. Der kan man få flæskesteg. Bjørn bærer Torben hele vejen gennem byen.
’Hvorfor kommer du først nu, din orm?’
’Forretninger.’
’Forretninger min røv.’
’Jo, jo. Mobiltelefoner, vi scorer kassen.’
’Hvem vi?’
’Mig og Bjerget.’
’Du holder dig fra Bjerget, du gør.’
’Slap af.’
’Du holder dig fra ham.’
’Han har forbindelser.’
’Gu har han da ej!’
’Ta det roligt. Han gider sgu da ikke se Torben. Du kender Bjerget.’
Maria sender ham et rasende blik. Torben synger ’Mæh, mæh, lille lam’, så godt han kan.
’Hold op med at SYNG, Torben.’
’Hvorfor må knægten nu ikke synge?’
’Fordi han ikke må.’
Bjørn himler.
’Du er syg i hovedet,’ siger han og synger med. Han kender ikke sangen, han synger både falsk og meget højt. Torben bliver forskrækket og tier stille. Maria er i mellemtiden gået over på det modsatte fortov. Bjørn tager
Torben under armen og krydser gaden.

‘Ta dig sammen,’ råber han efter hende, ’hva fanden er der med dig?’ De spiser flæskesteg og drikker colalight til. Torben får pølser og pomfritter. Han kan næsten ikke nå op til bordet. De spiser i stilhed.
Så får Maria øje på tyggegummiet, der klæber til Torbens venstre håndflade. ’Din mide,’ hvæser hun og forsøger at hive det af.
Det lader sig ikke gøre. Hun bliver rød i hovedet. Hun griber om
Torbens håndled og klemmer til. Torben stirrer frem for sig. Maria rykker i hans arm, så han knalder hovedet ind i bordkanten.
’La nu ungen være,’ siger Bjørn med mad i munden. ’Maria!’
Så slipper hun. Torben stirrer stadig frem for sig.
’Banker du ham?’ Bjørn slikker sine tænder rene for kød og rødkål.
Maria kniber øjnene sammen og ser på ham.
’Du skal holde dig fra Bjerget, fatter du det?’
Hun skubber tallerkenen fra sig. Hun har spist det hele, også den lille dusk kruspersille der lå oven på kartoflerne som pynt. Der er næsten ikke spor efter sovsen. Torben kommer til at vælte sin cola.
Bjørn tørrer op med servietten.
’Slap nu af, Maria, han er så lille.’
’Han bliver to om en måned.’
’Det er sgu da også lille.’
’Du er dum i hovedet, Bjørn.’
Så rejser de sig og går. Nogle fine, rosa skyer driver langsomt over himlen. Torben og Maria holder hinanden i hånden. De går op ad gågaden. Bjørn standser. Han skal den anden vej. Han skal over til
Bjerget og købe noget hash, de skal tale forretninger.
’Fuck dig, Bjørn,’ siger Maria og trækker af sted med Torben.
Bjørn står et øjeblik og ser efter dem. Den kraftige unge kvinde i sorte bukser og hvid top. Det gule hår, som er mørkt i bunden.

Drengen i røde shorts og T-shirt. Så ryster han på hovedet og drejer omkring. Han stikker hænderne i lommen og går bag om rådhuset.
Han beslutter sig for at gå hele vejen ud til den nordlige ende af byen, hvor Bjerget holder til. Det er virkelig en dejlig forårsaften, lyset er forunderligt, nu nærmest blåt og mælket; en solsort synger et sted i nærheden.
Maria slår sit lille barn. Sin søn, Torben. Hun banker ham. Hun kyler ham ind i væggen. Hun sparker til ham, når han kravler ind under spisebordet. Hun stikker ham en flad, hvis han piller næse. Hun rusker ham, når han kommer til at falde i søvn på sofaen. Hun binder ham til tremmesengen. Det behøver hun slet ikke. Han ligger altid stille. ’Du skal slå ham i røven, så han ikke får mærker,’ siger hendes mor.
’Ellers får du vuggestuen på nakken.’
Og det kan hun godt have ret i. De er da begyndt at undre sig.
Torben er så sky. Men han er også voldsom. Han slår efter de andre børn, når de kommer i nærheden af ham. Han bider. Og han har ofte buler og hævelser, både på kroppen og i hovedet. De har talt om det indbyrdes. Men på den anden side, hun virker jo god nok, Maria.
Man kan ikke sådan uden videre stille sig til dommer over for andre mennesker. Børn i den alder kommer let til skade, de tumler jo og falder og slår sig.
Og så er Torben bare ikke sådan et barn man har lyst til. Han er ikke indbydende. Han stråler ikke. Han er faktisk direkte ucharmerende.
Grim og snottet. Sådan et barn, man helst er fri for, hvis man nu skulle være ærlig. Der er forskel på børn, det er der bare. Og måske er det derfor, der ikke er nogen i vuggestuen, der rigtig får styr på det her med Torbens skrammer. Der er ingen, der rigtig har lyst til ham. Måske er det derfor.
Maria låser sig ind og tænder lyset i entreen.

Hun roder efter fjernbetjeningen og får tændt for tv’ et. Stuen er mørk. Hun sætter sig med et suk i sofaen. Torben kravler op til hende. Hun aer distræt hans hår, han putter sig ind til hendes bryster.
De ser et program om Afrikas kyststrækninger. Torben falder snart i søvn, og Maria bærer ham ind i seng. Bagefter kryber hun sammen i den ene ende af den store, nougatfarvede sofa med en sodavand og cigaretterne, og bliver siddende dér til langt over midnat.
Åh, Maria.
Bjørn er din bror, Torben er din søn.
Jeg er Bjerget.
Husker du, da vi først mødte hinanden? Du fortalte mig om de flade marker i skumringen, og jeg måtte tage dig på brysterne. Vi gik op og ned ad gågaden i timevis. Og jeg måtte nulre dit hår, mens du sad med ryggen op ad min mave på bænken nede ved springvandet. Vi spiste flæskesteg på banegården. Det er efterhånden længe siden. Du var så ... ny! Det var vist den sommer du fyldte 17. Og jeg, jeg er jo efterhånden en gammel dreng. Du var så rastløs, ikke til at holde fast. Nu har du fået tyngde. Jeg ved så meget om dig nu. Og du skal ikke bekymre dig om Torben. Jeg er ligeglad. Han er ikke noget særligt. Jeg tænker aldrig på, at han er min. For han er din, Maria.
Gør med ham, hvad du vil. Små børn siger mig virkelig ingenting.
Jeg kan forstå på Bjørn, at du er vred på mig. Det passer mig fint.
Vi har haft vores tid sammen, og nu nøjes jeg hellere end gerne med at følge med på afstand. Ikke som en besættelse, nærmere som en slags tidsfordriv. Du går i ring, Maria, og det morer mig at følge dig: gågaden, vreden, tævene, du lader regne ned over drengen, indkøbene af billigt tøj, drukturene på diskoteket og den smule sex, det så bliver til.
Gågaden, vreden, tævene.
Jeg ved, hvor jeg har dig nu. Det passer mig fint.
Torben fylder to år. Marias mor er der, og Bjørn.

Der er købt slik og chips og sugerør til Torbens sodavand. De har alle fire sat sig i sofaen. Tv’ et kører og Bjørn hjælper Torben med at pakke gaverne ud. Bagefter tager han Torben med ind i soveværelset for at lege med de nye biler. Kvinderne tænder cigaretter. De kan høre Bjørn sige som en ambulance.
Torben ligger på maven på gulvet, og kører frem og tilbage med en gul traktor.
’Torben. Se her. Jeg har noget mere til dig.’
Bjørn tager en lille pakke op af lommen. Det er en af den slags små plasticbobler, som hvis man ryster den, får det til at sne ned over for eksempel en julemand. Men der er ingen julemand i denne her. Der er et lille grønt grantræ. Baggrunden er mørkeblå med stjerner på.
Bjørn viser drengen, hvordan man får det til at sne. Torben stirrer med åben mund på de tykke, dalende fnug, og får selv lov at prøve.
’Den er fra din far, Torben. Din far.’
Men Torben hører ikke efter. Han kan ikke få nok. Han ryster kuglen igen og igen og glor forundret på miraklet. Bjørn rejser sig fra gulvet og går ind i stuen. Moderen har lavet popcorn i mikroovnen. Bjørn propper en håndfuld i munden, mens han tænder en cigaret.
’Så huskede han det sgu, Bjerget. Det havde jeg alligevel ikke troet.’
’Hva´ snakker du om?’
’Knægtens fødselsdag.’
’Pis af.’
’Han er glad for gaven.’
Maria holder op med at tygge.
’Hva for noget?’
’Gaven fra Bjerget. Ungen er vild med den.’
Maria rejser sig og går truende frem mod Bjørn.
’La nu være, Maria,’ siger moderen.
Maria skubber hårdt til Bjørn, da hun passerer ham på vej ud ad stuen. Hun river grantræet ud af hånden på Torben og går hen og åbner vinduet. Drengen begynder at tude. Hun kaster så hårdt hun kan og ser hvordan den lille kugle går i stykker, da den rammer fortovet.
Torben hager sig fat i hendes bukser. Hun gør sig fri af ham, smækker døren til soveværelset i og går tilbage til stuen. Sætter sig tungt i sofaen ved siden af sin mor.
Bjørn tager sin jakke og går.
Næste gang Maria og Torben kommer ned på gaden, får Torben øje på resterne af grantræet. Han vil samle det op, men Maria sparker det ind under en bil. Og bare rolig, Maria, jeg sender ikke flere gaver til din snottede unge. Det var bare et lille eksperiment. Jeg ville se, om jeg kunne få dig til at afvige fra din cirkel. Men det lader sig vist ikke gøre. Og I går op og ned ad gågaden, du og Torben, op og ned.
Du sætter dig på bænken ved springvandet. Torben løber ind under kastanjetræerne. Du taler med Bjørn i telefonen. I spiser flæskesteg og skændes. Du løfter Torben op og smadrer ham ind i det skarpe hjørne på køkkenbordet derhjemme. Det eneste jeg ikke kan sige om dig, er hvad du sidder og tænker på i sofaen om natten.
Måske ved du det ikke engang selv.
Når du er færdig med at læse, noterer du, hvor mange sekunder du brugte til at læse.
Besvar derpå opgaverne
Der er kun et korrekt svar.

.…...

Similar Documents

Premium Essay

Caminho Das Pedras

...O caminho das pedras é mais duro quando não se tem as respostas. Normal distribution of asdf: sdf sdfsdf As fsfd sdf Safd asfd sad sfd Sadf sadf sfd sdf sad sadf Adfs sfd sad fsdaf sad fsad fsda f Asdf sdaf sadf sadf sadf sadf sadf sad f Safd sdf sfd sadf sadf sadf sadf safd asd fsasdf Asd safd asdf sadf sdf sad fsa df sadf sdf as dfsa df sda Sadf sadf sad sdf sadf sadf sad fasd safd sadf sad fsdf sadf sadsad Asdf sadf sadf sdf sdf sadf sadf sadf asdf sad fsadf sadf sadf sad f as s ds Sadf asd sdf sdf sadf sdf sdf sadf sdf sadf sdf sdf sadf sadf sdf asd fsadf sdf sad Sadf sad sdf sadf sd sdf sadf sadf sdf sdf sdf sdf sdf asdf sadf sdf sadf s sad Asdf sadf sadf sad fsdf sadf sdf sdf sadf sdf sdf asdf sdf asdf sad sad f Sadf sdf sad sad sdf sdf sdf sdf sdf sad sdf sdf sd fsfd sfd as sad Asdf safd sd sfd sfd sad sdf sadf sfd asdf asdf sadf sad sfd ds Sdf asd asdf sdf sadf sadf sadf sdf sadf safd s sfd sadf s Sdf asd sdf sadf sfd sfd sfd sdf sad fsa f sfdsf sfd Sdf saf sdaf sadf sadf sad fsd fsadf safdsfd Sdf sdf adsf sadf sadf sadf sasadfsdf Asdf safd sdf sdf sadf sdsdf sdf Safd safd sadf sdf sdf sdf Safd safd ssdf sdf sd Sdfa asd asdf...

Words: 256 - Pages: 2

Free Essay

Fsdf

...The Descent of Inanna Excerpt translated by Diane Wolkstein and Samuel Noah Kramer, from “Inanna, Queen of Heaven and Earth: Her Stories and Hymns From Sumer”, Harper & Rowe, Publishers. From the Great Above she opened her ears to the Great Below. From the Great Above the goddess opened her ears to the Great Below. From the Great Above Inanna opened her ear to the Great Below. My lady abandoned heaven and earth to descend to the underworld. Inanna abandoned heaven and earth to descend to the underworld. She abandoned her office of holy priestess to descend to the underworld. In Uruk she abandoned her temple to descend to the underworld. In Badtibira she abandoned her temple to descend to the underworld. In Zabalam she abandoned her temple to descend to the underworld. In Nippur she abandoned her temple to descend to the underworld. In Kish she abandoned her temple to descend to the underworld. In Akkad she abandoned her temple to descend to the underworld. She gathered together the seven me. She took them into her hands. With the me in her possession, she prepared herself: She placed the sugurra, the crown of the steppe, on her head. She arranged the dark locks of hair across her forehead. She tied the small lapis beads around her neck, Let the double strand of beads fall to her breast, And wrapped the royal robe around her body. She daubed her eyes with the ointment called "let him come, let him come" Bound the breastplate called "come, man, come"......

Words: 5451 - Pages: 22

Free Essay

Leaerb

...Dkjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjasdsdns dasoidj ig f fdifnnsd fdufsdf dfijdsjf sf Sdf difjdf sf Sdf sdfjsdif d fa Dsajfd sd Ad g difjsi fsdf D fdijfs f S dfjsdfisdj fsf Sf sd fdifd fdv dv Kmkf Fskdovdsv d Sd fjdfis f Sdf sd9f9is df Sdf ds9fsk fsd kfksdf dsfksd Fsfjsidfjsjfs d Sdfkjsdf d fsd fs Df sefjsefijseifes f Fws ejfsiejf[ef s F sefjefisfj]sefjseieieieieieieieieieif siefjsif efijeifs f sefasdnasjdnasjdnsadjnsadjasdaskdsa dasj dasjdnasj dasjdasdj asdjas djs d Sdf sdfjsdif d fa Dsajfd sd Ad g difjsi fsdf D fdijfs f S dfjsdfisdj fsf Sf sd fdifd fdv dv Kmkf Fskdovdsv d Sd fjdfis f Sdf sd9f9is df Sdf ds9fsk fsd kfksdf dsfksd Fsfjsidfjsjfs d Sdfkjsdf d fsd fs Df sefjsefijseifes f Fws ejfsiejf[ef s F sefjefisfj]sefjseieieieieieieieieieif siefjsif efijeifs f sefasdnasjdnasjdnsadjnsadjasdaskdsa dasj dasjdnasj dasjdasdj asdjas djs d Sdf sdfjsdif d fa Dsajfd sd Ad g difjsi fsdf D fdijfs f S dfjsdfisdj fsf Sf sd fdifd fdv dv Kmkf Fskdovdsv d Sd fjdfis f Sdf sd9f9is df Sdf ds9fsk fsd kfksdf dsfksd Fsfjsidfjsjfs d Sdfkjsdf d fsd fs Df sefjsefijseifes f Fws ejfsiejf[ef s F sefjefisfj]sefjseieieieieieieieieieif siefjsif efijeifs f sefasdnasjdnasjdnsadjnsadjasdaskdsa dasj dasjdnasj dasjdasdj asdjas djs d Sdf sdfjsdif d fa Dsajfd sd Ad g difjsi fsdf D fdijfs f S dfjsdfisdj fsf Sf sd fdifd fdv dv Kmkf Fskdovdsv d Sd fjdfis f Sdf sd9f9is df Sdf ds9fsk fsd kfksdf dsfksd Fsfjsidfjsjfs......

Words: 778 - Pages: 4

Premium Essay

B Fsdf

...CHAPTER 3 TAXES ON THE FINANCIAL STATEMENTS SOLUTIONS TO PROBLEM MATERIALS | | | |Status: |Q/P | |Question/ |Learning | |Present |In Prior | |Problem |Objective | Topic |Edition |Edition | | | | | | | |1 |LO 1 |Book versus taxable income |Unchanged |1 | |2 |LO 1 |Entities included in financial statements |Modified |2 | |3 |LO 1 |Entities included in consolidated tax |Modified |3 | | | | return | | | |4 |LO 1 |Tax return tax expense versus book tax |Unchanged |4 | | | | expense | | | |5 |LO 1 ...

Words: 5613 - Pages: 23

Free Essay

Life

...fa dfd fd fsdf sd f sdf dsf dfsdfnsd fnds fn sdf dnf sd snd dg gnf gn gfn dfng ndf ndg sgn dfgn fgn fdgnf g dfg fg fgnsf ng nfg nfg fgn fgnfg ngf fng nfg fgn fdnfg fgnf nsf nsdg fng fn fgnfg n dnf dnfgng fg ng fgn dgndf ng sg gf nsgngnf gn fngfng fng fng fng fgn fgn fgnfg ndf nf g fgn gnf gn fgn fn fgsn fn sg gng nfg fgn fgnfg nfg nfg fn nfg nfg bfdan rnt th thn rng ntg ne etr en ne gnfn fjrb r nr rer ej ww edm rne rnqwer we erne f gf df wdf df fgf g g fg g g g g g df e rf r r r e re r er r4t t t 6y y uuy uii u u i u i i i i u t df d fg fg f f. life is as real as you make it fsddgggggggggggggdsaaaaaaaaaaaaaaaaaagg ds hdn fbn fndf hddhgdgfhdsf afha fhdfhdff dbf bdf ndf asnf af ddadssdfsdf df f s df dsfdf sdfs df f sdfsd fa dfd fd fsdf sd f sdf dsf dfsdfnsd fnds fn sdf dnf sd snd dg gnf gn gfn dfng ndf ndg sgn dfgn fgn fdgnf g dfg fg fgnsf ng nfg nfg fgn fgnfg ngf fng nfg fgn fdnfg fgnf nsf nsdg fng fn fgnfg n dnf dnfgng fg ng fgn dgndf ng sg gf nsgngnf gn fngfng fng fng fng fgn fgn fgnfg ndf nf g fgn gnf gn fgn fn fgsn fn sg gng nfg fgn fgnfg nfg nfg fn nfg nfg bfdan rnt th thn rng ntg ne etr en ne gnfn fjrb r nr rer ej ww edm rne rnqwer we erne f gf df wdf df fgf g g fg g g g g g df e rf r r r e re r er r4t t t 6y y uuy uii u u i u i i i i u t df d fg fg f f.life is as real as you make it fsddgggggggggggggdsaaaaaaaaaaaaaaaaaagg ds hdn fbn fndf hddhgdgfhdsf afha fhdfhdff dbf bdf ndf asnf af ddadssdfsdf df f s df dsfdf sdfs df f sdfsd fa dfd fd fsdf sd f sdf......

Words: 737 - Pages: 3

Free Essay

Aaaa

...fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf fsdf......

Words: 585 - Pages: 3

Premium Essay

Dadadafdas

...dfadfasf asfafdasfadfdasfasdfasdfdasfdsfsdaf dfa df asdf asdf adf asdf asdfasdfsda f sdaf asdfasd fasdfasdf sdf sdaf asdf dsaf asdfasdfas df asddfd safd afasd fasdfdsafdsa f asdfasdf adsfasdfdasf adfasf sdfasdfa sdfasdfasdf das f f ads fsdf asdf dasfadsfasdf af dfsasdfadsfasfdasdfasfasdfdfa dfdffbh j djaf jdkfjkdl;faj dklfjafijeiojaiosfjeaiofj eoi ejfaopjifeoi ajf eioaj fioejfioacafdioefj iofaj eiop jfdafj oiejidf ioefj kleajf eoiaefjp epaiofjaeiopf hepiourf ioe rioaerorejioarjeoiar jperijraeiopr ejaaer erawiope rjpoiaerjoaejiaejopieioperj ije r the bob wne to the dad and they went to the fambker and teh had i v fucking timapmfdaf more orver the place was awesome and i'm broed as hell and that his why i'm rwoiejraiopr doing this jsut for no reason at all but i oweiioapejraeoi jj like to do this dstufdioas fj myh spare tiejaprja sof i gi piasda hv ea fun time aeio ndnf this worlkd of oours ls.fjslrjeo i jliieikto to play soemnmew tjisport snad i dont' wknow whaty the vikings waisted it that mouchc how many workds is qual to 250, i fesall like iahve typed that many already but it ckeeps ssaying i have not typed that many so i will keep typing until i ahve reached the two hundred and fifty fowrds makximumn or i mean minimm and when that happens i lll be singed upa nd this message will be be posted for not reason at all. holyh shit hter is no way this iisnt' not 250 words but whatever i'll give it one more try and then if i dint;' get it iwll wjust give upa dfandfnad;kfna......

Words: 362 - Pages: 2

Free Essay

Yeet Yeet

...ss s s sd sdfsd fsdfs sd fsdfsdf sdssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssdfsdfsdfsf ssssssssssssssssssssssssssss s s ss s s s ss s s sd sdfsd fsdfs sd fsdfsdf sdssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssdfsdfsdfsf ssssssssssssssssssssssssssss s s ss s s s ss s s sd sdfsd fsdfs sd fsdfsdf sdssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssdfsdfsdfsf ssssssssssssssssssssssssssss s s ss s s s ss s s sd sdfsd fsdfs sd fsdfsdf sdssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssdfsdfsdfsf ssssssssssssssssssssssssssss s s ss s s s ss s s sd sdfsd fsdfs sd fsdfsdf sdssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssdfsdfsdfsf ssssssssssssssssssssssssssss s s ss s s s ss s s sd sdfsd fsdfs sd fsdfsdf sdssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssdfsdfsdfsf ssssssssssssssssssssssssssss s s ss s s s ss s s sd sdfsd fsdfs sd fsdfsdf sdssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssdfsdfsdfsf ssssssssssssssssssssssssssss s s ss s s s ss s s sd sdfsd fsdfs sd fsdfsdf sdssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssdfsdfsdfsf ssssssssssssssssssssssssssss s s ss s s s ss s s sd sdfsd fsdfs sd fsdfsdf sdssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssdfsdfsdfsf ssssssssssssssssssssssssssss s s ss s s s ss s s sd sdfsd fsdfs sd fsdfsdf sdssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssdfsdfsdfsf ssssssssssssssssssssssssssss s s ss s s s ss s s sd sdfsd fsdfs sd fsdfsdf sdssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssdfsdfsdfsf ssssssssssssssssssssssssssss s s ss s s s ss s s sd sdfsd fsdfs sd fsdfsdf sdss...

Words: 283 - Pages: 2

Free Essay

Testing

...Fasfjjdbfhdxvhx Dsfsd Fds Fsdf Fds Fsd Fsd Fsdf Sdfsd Sfsdf Dsf Awjhreurhtre Rg Fdsgfdsgfd Cxvc B Cvbx Fds Fsdf Fds Fsd Fsd Fsdf Sdfsd Sfsdf Dsf Awjhreurhtre Rg Fdsgfdsgfd Cxvc B Cvbx Fds Fsdf Fds Fsd Fsd Fsdf Sdfsd Sfsdf Dsf Awjhreurhtre Rg Fdsgfdsgfd Cxvc B Cvbx Fds Fsdf Fds Fsd Fsd Fsdf Sdfsd Sfsdf Dsf Awjhreurhtre Rg Fdsgfdsgfd Cxvc B Cvbx Fds Fsdf Fds Fsd Fsd Fsdf Sdfsd Sfsdf Dsf Awjhreurhtre Rg Fdsgfdsgfd Cxvc B Cvbx Fds Fsdf Fds Fsd Fsd Fsdf Sdfsd Sfsdf Dsf Awjhreurhtre Rg Fdsgfdsgfd Cxvc B Cvbx Fds Fsdf Fds Fsd Fsd Fsdf Sdfsd Sfsdf Dsf Awjhreurhtre Rg Fdsgfdsgfd Cxvc B Cvbx Fds Fsdf Fds Fsd Fsd Fsdf Sdfsd Sfsdf Dsf Awjhreurhtre Rg Fdsgfdsgfd Cxvc B Cvbx Fds Fsdf Fds Fsd Fsd Fsdf Sdfsd Sfsdf Dsf Awjhreurhtre Rg Fdsgfdsgfd Cxvc B Cvbx Fds Fsdf Fds Fsd Fsd Fsdf Sdfsd Sfsdf Dsf Awjhreurhtre Rg Fdsgfdsgfd Cxvc B Cvbx Fds Fsdf Fds Fsd Fsd Fsdf Sdfsd Sfsdf Dsf Awjhreurhtre Rg Fdsgfdsgfd Cxvc B Cvbx Fds Fsdf Fds Fsd Fsd Fsdf Sdfsd Sfsdf Dsf Awjhreurhtre Rg Fdsgfdsgfd Cxvc B Cvbx Fds Fsdf Fds Fsd Fsd Fsdf Sdfsd Sfsdf Dsf Awjhreurhtre Rg Fdsgfdsgfd Cxvc B Cvbx Fds Fsdf Fds Fsd Fsd Fsdf Sdfsd Sfsdf Dsf Awjhreurhtre Rg Fdsgfdsgfd Cxvc B Cvbx Fds Fsdf Fds Fsd Fsd Fsdf Sdfsd Sfsdf Dsf Awjhreurhtre Rg Fdsgfdsgfd Cxvc B Cvbx Fds F......

Words: 273 - Pages: 2

Free Essay

Fsddsfase Fsdf Adg Df

...The Romans were one of the best builders and architects of their time._ One of their greatest feats is how they revolutionized transportation for the next hundreds of years._ The roads that they built were mainly made for the military, but eventually, they made transportations in the country so easy, that the public started to use it as well._ Although other countries (including Rome) had dirt pathways that they used, Rome made traveling easy by building it with a new method; there were four different layers in the roads, the first was hard stone, then they put in concrete, (another of Rome’s great accomplishments,) then the last layer was little pebbles or more medium-small rocks._ The idea spread so fast that many of them are still to be found from Carthage to Parthia, to Britain. These roads were built with such great quality that many of them are still being used today. _ While these roads were good transportation and the military, many people took these roads to see great fights and see man show their skills in the famous Roman coliseum._ The coliseum remains to this day one of the greatest architectural figures of all time._ This circle-shaped arena was home to thousands of fights and shows._ Gladiators would face each other or even animals and kill to the crowd’s delight._ The stadium was built at the beginning of emperor Vespasian’s reign, in 70 C.E._ It holds a amazing capacity of over 50,000 people._ The coliseum was attached to underground cages that would hold......

Words: 312 - Pages: 2

Free Essay

Dgfhjkl

...fgfdxfchjnklml fdsfsddf f fsdf s sd fdfd f dsf df df df d sf dsd s das da sda sd asd asd asdsa das da sds sa Dfghjkl; ggl;sjgvilkdsjgbvyfghcfds njhgfdsfghjkl.,fgfdxfchjnklml fdsfsddf f fsdf s sd fdfd f dsf df df df d sf dsd s das da sda sd asd asd asdsa das da sds sa Dfghjkl; ggl;sjgvilkdsjgbvyfghcfds njhgfdsfghjkl.,fgfdxfchjnklml fdsfsddf f fsdf s sd fdfd f dsf df df df d sf dsd s das da sda sd asd asd asdsa das da sds sa Dfghjkl; ggl;sjgvilkdsjgbvyfghcfds njhgfdsfghjkl.,fgfdxfchjnklml fdsfsddf f fsdf s sd fdfd f dsf df df df d sf dsd s das da sda sd asd asd asdsa das da sds sa Dfghjkl; ggl;sjgvilkdsjgbvyfghcfds njhgfdsfghjkl.,fgfdxfchjnklml fdsfsddf f fsdf s sd fdfd f dsf df df df d sf dsd s das da sda sd asd asd asdsa das da sds sa Dfghjkl; ggl;sjgvilkdsjgbvyfghcfds njhgfdsfghjkl.,fgfdxfchjnklml fdsfsddf f fsdf s sd fdfd f dsf df df df d sf dsd s das da sda sd asd asd asdsa das da sds sa Dfghjkl; ggl;sjgvilkdsjgbvyfghcfds njhgfdsfghjkl.,fgfdxfchjnklml fdsfsddf f fsdf s sd fdfd f dsf df df df d sf dsd s das da sda sd asd asd asdsa das da sds sa Dfghjkl; ggl;sjgvilkdsjgbvyfghcfds njhgfdsfghjkl.,fgfdxfchjnklml fdsfsddf f fsdf s sd fdfd f dsf df df df d sf dsd s das da sda sd asd asd asdsa das da sds sa Dfghjkl; ggl;sjgvilkdsjgbvyfghcfds njhgfdsfghjkl.,fgfdxfchjnklml fdsfsddf f fsdf s sd fdfd f dsf df df df d sf dsd s das da sda sd asd asd asdsa das da sds sa Dfghjkl; ggl;sjgvilkdsjgbvyfghcfds njhgfdsfghjkl.,fgfdxfchjnklml fdsfsddf f fsdf s......

Words: 300 - Pages: 2

Free Essay

Project

...ewdfwe ew ewwoiwe efdfw erufwef e ewfwoi ef weif ewieioew weoif oewifio weoif oief oiehf oiehf oiehf oieh oiewhf owefww e e e e e esfdf s fsdf sdf ds sd fd df df df bfg irhfru rfref erf rf ref reureu erufea; arfh; erofhear This is so I can effective join the website with no problems cause they are currently asking to much just to get information on a project and im only at thirty seven words currently sigh.ewdfwe ew ewwoiwe efdfw erufwef e ewfwoi ef weif ewieioew weoif oewifio weoif oief oiehf oiehf oiehf oieh oiewhf owefww e e e e e esfdf s fsdf sdf ds sd fd df df df bfg irhfru rfref erf rf ref reureu erufea; arfh; erofhear This is so I can effective join the website with no problems cause they are currently asking to much just to get information on a project and im only at thirty seven words currently sigh.ewdfwe ew ewwoiwe efdfw erufwef e ewfwoi ef weif ewieioew weoif oewifio weoif oief oiehf oiehf oiehf oieh oiewhf owefww e e e e e esfdf s fsdf sdf ds sd fd df df df bfg irhfru rfref erf rf ref reureu erufea; arfh; erofhear This is so I can effective join the website with no problems cause they are currently asking to much just to get information on a project and im only at thirty seven words currently sigh.ewdfwe ew ewwoiwe efdfw erufwef e ewfwoi ef weif ewieioew weoif oewifio weoif oief oiehf oiehf oiehf oieh oiewhf owefww e e e e e esfdf s fsdf sdf ds sd fd df df df bfg irhfru rfref erf rf ref reureu erufea; arfh; erofhear ...

Words: 322 - Pages: 2

Premium Essay

Fsdf

...Rodriguez 1 Octavio Rodriguez Professor Roberts English 110 November 09 2015 Public Transportation Is Important To A Community Public transportation is very important in a small community like Ottumwa, Iowa, especially bus stops. A small town needs all the support it can receive. A big boost of that support comes from bus stops. They allow for savings economically and delete any inconvenience of the citizens not having transportation to work. In order for any small community to be successful; there must be jobs and people willing to work. This is just a harsh reality of life. In Ottumwa, Iowa, there are plenty of people with work and plenty of people willing to work. There is only one problem that is restricting these motivated people from work. That is that there is very little public transportation. Some people need this in order to get from one place to another, especially if it is to their work. It is understood that we are living in an age that most people have vehicles; the key word there is "most." Not everyone has a vehicle that they are blessed with. In a mostly middle class and poor community that is notably true. From personal experience, living in Ottumwa for twelve years, I have seen that this is accurate. How does a community expect to strive in having a strong core if they cannot provide the simple use of public transportation? The amount of benefits that comes with building more bus stops in this town is extraordinary; to the point where it would not......

Words: 3574 - Pages: 15

Premium Essay

Sdf Sdf Df Fsdfs

...Contextual Assessment of the D’Arcy Oil Concession The d’Arcy oil concession of 1901 in Persia (now Iran), represents a big moment in Middle Eastern politics and economics. The first oil concession in the region of the Middle East, this became the model for future concessions for the next half-century (Gelvin, 88, 172). In 1901, Mozaffar ad-Din, the Qajar Shah of Persia, sold the rights to exploring for, excavating, and selling oil for 60 years in all of Persia to a British investor, William Knox D’Arcy. For this, the Shah received £20,000 sterling cash, £20,000 sterling of shares of the company, and 16% of annual net profits (Gelvin, 174). Few parts of Persia were not included, like holy sites and some small, northern provinces (Gelvin, 173). This concession was a major factor in what led to modern day Iran. It highlights the unrest of the Persian people and the imperial struggle over Persia. Persians were growing dissatisfied with the Qajar rule. Influenced by western-oriented reformers, merchants, and religious leaders, they took to the streets in 1905. These protests and demonstrations would continue to 1911. The sources of their unrest came from the excesses of Qajar rulers, the weaknesses of the government, and foreign control over their economy. Also, the general consensus was that the Qajar rulers, especially Mozaffar ad-Din, were totally incompetent. These protests led to the Shah’s concession and Persia’s first constitutional monarchy. Because of the......

Words: 651 - Pages: 3

Premium Essay

Fsdf

...Frank Longoria History 40 Prof. Tellez 7/23/12 The article of Juan Soto, Desertion Handbill in his handbill (printed document) it seems as if Juan Soto is trying to get current Catholics of Irish, French and German men to not fight their own men of the same religion (the Mexicans) due to the rights that the Mexicans have in united states. Juan Soto is making his point by stating that any man who fights for liberty is not on the side of those who have differences in mankind and consider having slaves. Juan Soto also explains how the definition of liberty is not trying to be lord of the world and robbing properties and territories and killing people who get in the way of it. Also having to shed blood in order to get a point across to the people about religion. Juan Soto also explains how the Mexican people will stand up to this so called war on their own people and any American who tries to stop them will find a grave upon the land. Juan also tries to barter with the opposing Irish, French, and German army if they stand down and abandon their army the Mexican nation will honor them and they will be accepted among the Mexican community and be able to enjoy the Mexican fertile lands. At the end of the handbill Juan Soto states “Long live liberty!! Long live our holy Religion. Who is the author? The author is Juan Soto I will be honest I could not find any information about Juan Soto online nor in the library online. My guess is that he was a civilian and a man of the......

Words: 385 - Pages: 2