Free Essay

Every

In: Social Issues

Submitted By Ripsnorter
Words 814
Pages 4
Thinking Styles Test - 'Word' document Read each set of words and tick the two in each group that best describe you.
1. A. I am imaginative. B. I like finding things out. C. I am realistic about things. D. I like puzzles.

2. A. I am organised. B. I am happy when things change. C. I like to ask questions about things. D. I like finding things out.

3. A. I like discussing and arguing. B. I like to get to the point. C. I like making things and thinking in new ways. D. I like seeing how things fit together.

4. A. I get on well with people. B. I like to do things with my hands. C. I like school work. D. I am adventurous

5. A. I am precise. B. I am flexible. C. I like things to be organised. D. I am inventive.

6. A. I like to share things and ideas. B. I like everything to be in order.

C. I am sensible. D. I like to be independent.

7. A. I like to do better than other people. B. I like things I do to be perfect. C. I like working with other people. D. I think in a logical way.

8. A. I like thinking and talking about things B. I care about peoples' feelings. C. I am hard-working. D. I like to take risks.

9. A. I like reading. B. I like people. C. I like solving problems. D. I am good at planning and organising.

10. A. I am good at memory work. B. I am good at joining up ideas. C. I am good at sorting-out problems. D. I am good at coming up with new ideas.

11. A. I like to change things. B. I am good at making decisions. C. I am good at thinking on my feet. D.I like being told how to do things.

12. A. I am a good talker and writer. B. I like finding things out.

C. I am a careful person. D. I like to work things out in my head.

13. A. I am good at asking questions. B. I like to do things several times to get it right. C. I care about people and myself. D. I like looking at things in detail.

14. A.I like getting things finished. B. I am good at finding ways to do things. C. I like finding and working with new ideas. D. I like working things out.

15. A. I am good at doing things. B. I am good at feeling when things are right or wrong. C. I am good at thinking. D. I like experimenting.

1. After completing the test, circle the letters of the rods you chose for each number in the grid below. I 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. C A B B A B B C II D C A C C C D A III A B D A B A C B IV B D C D D D A D

9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 2. Now add up the Totals of circles In each column.

D A D C B A A Total _______

A C B D D C C Total _______

B B C A C D B Total _______

C D A B A B D Total _______

3. Now take the total from each column and multiply it by 4 I II III IV _____ _____ _____ _____ X4= _____ Concrete Sequential ( CS.) Abstract Sequential ( AS.) Abstract Random ( AR.) Concrete Random ( CR.)

X 4 = _____ X 4 = _____ X 4 = _____

4. The one with the highest number shows you how you most often process information and how you prefer to work 5. To get a really good picture of how your mind likes to work, you can put all of the information above onto a chart on the next page. It is very easy. All you have to do is to put a dot on the number of your score in each of the four areas 9CS, AS, AR, CR) then join-up the dots. If you are like most people you will discover that you actually have some ability in each of the four areas, but most people will prefer to think and work in one particular way.

After you have completed your

Personal thinking-style test on The previous page Chart your results below
CS 60 50 40 30 20 10 CR 60 50 40 30 20 10 X 10 20 30 40 50 60 AR 10 20 30 40 50 60 AS

Our thanks to John LeTellier and Dell Publishing, 666 Fifth Avenue, New York, NY 10103, for permission to reprint this test from Quantum Learning, by Bobbi DePorter. The test is based on research by professor Anthony Gregorc.…...

Similar Documents

Free Essay

Every Child Is Special

...dialogue in the movie) and the technical crew (for some great visual effects). Of course, above all this film could not exist without Darsheel Safary – who hardly speaks in the movie but his portrayal of the moods and emotions of an 8 year old kid are stunning to say the least. Aamir Khan in a supporting role delivers a heartfelt and wonderful performance – easily his best in recent times. Another supporting role which deserves special mention is of Tisca Chopra (who plays Ishaan’s mother). Certain cinematic cliches can be forgiven here for this film is trying to say something more bigger. Thank You Aamir for Taare Zameen Par. I felt so much better after watching this. This is a movie which a child may or may not understand but one which every parent/teacher should watch to understand their child....

Words: 534 - Pages: 3

Free Essay

Peace Is Every Step Paper

...Kayla Turmel Eastern Religions Peace is Every Step Paper Thich Nhat Hanh is a Vietnamese Zen Buddhist monk, teacher, author, poet and peace activist. He lives in the Plum Village Monastery in the Dordogne region in the South of France, travelling internationally to give retreats and talks. He has published more than 100 books. He was born in central Vietnam in 1926; At the age of 16 he entered the monastery at a Temple near Hue, Vietnam, where his primary teacher was Dhyana Master Thanh Quy Chan That. A graduate of Bao Quoc Buddhist Academy in Central Vietnam, Thich Nhat Hanh received training in Zen and the Mahayana school of Buddhism and was ordained as a monk in 1949. He lived through the Vietnam War, seeing all of the terrors of war. Nhat Hanh taught Buddhist psychology and Prajnaparamita literature at the Van Hanh Buddhist University, a private institution that focused on Buddhist studies, Vietnamese culture, and languages. At a meeting in April 1965 Van Hanh Union students issued a Call for Peace statement. It declared: "It is time for North and South Vietnam to find a way to stop the war and help all Vietnamese people live peacefully and with mutual respect." Nhat Hanh left for the U.S. shortly afterwards. That’s just the beginning of Thich Nhat Hanh’s life story, his life is a very active and involved one. Nhat Hanh's novel "Peace is Every Step" is a work that centers on the concept of meditation and enlightenment. Hanh bases his discussion on Zen Buddhism,......

Words: 659 - Pages: 3

Free Essay

Every Good Boy -

...Being good at something is wonderful, because it shows that you are not useless and can succeed in life. But finding something you are good at is another talk. Every person is expected to be talented at one thing at least, but that is not always an easy task as you might think. Living up to expectations is difficult and unfortunate not to achieve them especially when they come from you parents, who are the ones you would like to disappoint the least. This is the aspect dealt with in the short story, “Every Good Boy”, which is about a young boy who struggles to find his talent in life. But when his father decides he should take piano lessons things end up having drastic consequences. In what follows I shall look closer at the title, main character, role of the piano, ending, theme and end with a conclusion. The title “Every Good Boy” indicates two things. Firstly, the relationship between our main character and his parents. The main character is expected by his parents to be this good, talented kid who he fails to be. Secondly, the incident at the end of the text which shows a bit of irony. Our main character is an innocent child who would not hurt a fly; however, the intense ending shows us otherwise. It is as if the title is telling us, “Come on, this would happen to every good child”. The narrator, our main character, is a nine-year-old boy. He sees himself as a conventional and pathologically obedient kid. He lives with his parents and has two siblings. Unlike......

Words: 1326 - Pages: 6

Free Essay

Every Encounter Matters

...explain their present selves. (Androne 137). Roberta and Twyla fixate their entire memory of Maggie based on incorrect conclusions because they are so desperate to seek some explanation or answer. By changing and blocking some key facts, they are able to accept their situation, although it is primarily false. Basically, it gives them a false sense of release of their pain. Race plays a major role in this short story, and many of the conflicts that arise are because of this factor. Twyla and Roberta’s races are not disclosed, but Maggie’s skin color is described as only being sandy colored. This fact creates a rift and becomes a source of contention among both Twyla and Roberta because they each had Maggie pictured in a different race. Every interaction Twyla and Roberta have after they depart St. Bonaventure’s always involves this looming presence of racial difference. The Maggie factor, if you will, becomes too big of a hurdle to overcome to renew the acquaintanceship they once had. But most importantly, discovering that they did not know the truth about Maggie serves as a means for them to confront the truth; it pushes or instigates them to rethink their altered perceptions. Juda Bennett, in her critical piece offers her own take on the topic of Maggie’s race as seen in the story, and its effects. As the tragic figure in the margins of the story, Maggie functions as a foil for Twyla and Roberta. But Maggie, more importantly, highlights the role that language plays......

Words: 2360 - Pages: 10

Free Essay

Two Sides to Every Story

...There is always two sides to every story ever told, People have been taught to only observe and understand one side of every story. But only observing one side of a story blocks our way of perceiving a event or action taken. There are many examples of how viewing stories from one side can change our perspective on it such as in children’s books, car accidents, and in the kony 2012 project. Every child has grown up reading both nonfiction and fiction childhood stories. Some with animals singing and others with people becoming a hero to save the day. One famous fiction children story is the story of the three little pigs and the big bad wolf. In most cases the story is told from the pig’s point of view of how the wolf ate two of his brothers and blew down their houses made of straw and wood. The wolf was seen as the antagonist between the two. When reading the book you only got one side of the full story and your perception was the same of the pigs, that the wolf was evil. But only recently have authors published books which tell the story from the wolfs point of view. Which helps you develop your own thoughts on how the event really took place. Based on the wolfs perception of the time of day, how it occurred, and the end result of the story of the three little pigs. In the U.S. there are approximately 6,500,000 car accidents per year, all of which involve two or more people. Based on how the accident happened and if there were any witnesses to the event. Affects......

Words: 607 - Pages: 3

Premium Essay

Every You, Every Me-David Levithan

...incidents either are the product of the author’s imagination or are used fictitiously. Any resemblance to actual persons, living or dead, events, or locales is entirely coincidental. Text copyright © 2011 by David Levithan Jacket and interior photographs copyright © 2011 by Jonathan Farmer All rights reserved. Published in the United States by Alfred A. Knopf, an imprint of Random House Children’s Books, a division of Random House, Inc., New York. Knopf, Borzoi Books, and the colophon are registered trademarks of Random House, Inc. Visit us on the Web! randomhouse.com/teens Educators and librarians, for a variety of teaching tools, visit us at randomhouse.com/teachers Library of Congress Cataloging-in-Publication Data Levithan, David. Every you, every me / by David Levithan ; photographs by Jonathan Farmer. 5/340 p. cm. Summary: Evan is haunted by the loss of his best friend, but when mysterious photographs start appearing, he begins to fall apart as he starts to wonder if she has returned, seeking vengeance. ISBN 978-0-375-86098-0 (trade) — ISBN 978-0-375-96098-7 (lib. bdg.) — ISBN 978-0-375-89621-7 (ebook) [1. Mental illness—Fiction. 2. Emotional problems—Fiction. 3. Interpersonal relations—Fiction. 4. Friendship—Fiction. 5. High schools—Fiction. 6. Schools—Fiction.] I. Farmer, Jonathan, ill. II. Title. PZ7.L5798Ev 2011 [Fic]—dc22 2010048723 Random House Children’s Books supports the First Amendment and celebrates the right to read. v3.1 To Jake Hamilton (for......

Words: 31775 - Pages: 128

Free Essay

Every Time Language Dies

...Every time a language dies, the world loses a piece of its ability to survive Languages play a pivotal role in day-to-day life. Languages break the communication barrier between people. The planet earth beholds countless languages in its embrace. Over the world, numerous languages are spoken.In relation to this, every year several languages die out. Some people assert that this is not important because life will be easier if there are fewer languages in the world. In my perception,numerous languages must be preserved. To begin with,every country has its own mother tongue.Every language represents the country for an illustration Hindi represents India, Chinese represents China. However,in countries like India there are further rationalization of languages across the boundaries. Language changes from state to state. A particular language rooted with vast history and culture of that certain area. The language must be preserved in order to save the past. Over the world,English is considered as an international language. English acts as a boon,when an individual find difficult to communicate. English is understood and spoken by people over the world. Consequently, fixing one language for communication and saving the native languages could be the most appropriate scenario. Moving further,the local slangs and lingos have its own charm. There is a sense of happiness by speaking own local tongue. An individual need not to portray differently. He/she could act and spoke fluently and...

Words: 417 - Pages: 2

Premium Essay

Every Good Boy

...Every good boy (B) The main concern for every child is to be good at something. Whether it is playing football, having the ability to draw or merely the best collection of Pokémon cards. This is very important, as all kids demand constant attention and an equal level of praise. Many children are born with imposing talent and an impelling need to show it. In this case, he has the latter. The story is written by David Nicholls and we follow the first-person narrator, a 9-year old boy living with his family. The story is based on events that occurred in chronological order in the past. Throughout the story he strives to improve his piano skills hoping someday to be acknowledged for his efforts. Due to his sibling’s achievements the pressure to excel is dominant. “…You are going to learn, aren’t you maestro” (s.9, l. 8) Especially the word maestro puts a lot of pressure on the boy and simultaneously strengthens his urge to succeed. Similar feelings are created with this “Everybody can do something.” (s.9, l. 14) compared with the first example this has the same message but is accompanied by an objective approach. The child became motivated and ready to succeed “Unperturbed, I set to devising soundscapes” (s.9, l.27) the word Unperturbed shows us that he started his preparation without hesitating with the idea. He was composed, untroubled and ready to become a prodigy. There are several themes in this text, but the main theme is the outgoing quest for personal skill. The boy......

Words: 776 - Pages: 4

Free Essay

Every Good Boy

...Every Good Boy While growing up, finding things you’re good at is a necessity. It strengthens your self-esteem and the ability to believe in yourself. The society expects us to find something we are good at, and use it in the society. Whether you are doing well in school or are good at an instrument. And an instrument is exactly what the main character in “Every Good Boy” (2011) by David Nicholls, wants to manage playing. Among all the bad experiences he has had, is this the one he can finally accomplish? Everything else he had tried to do hasn’t worked. The main character in this short story is also the narrator. He, whose name isn’t mentioned, tells about a particularly significant episode of his childhood. At the time of the event, the main character is nine years old. He lives with his parents and two siblings. His brother and sister have found their special talent and he is eager to find his own. He seems as a happy boy, even though he doesn’t seem to have particularly high hopes about his future. “At the age of nine I was remarkable for being entirely without ability. (...) Graceless, charmless, physically and socially inept, I lacked even the traditional intelligence of the nerdy” (p. 1, ll. 9-13). It seems like he has an idea of how a nine-year-old boy should be. He also claims that he is clumsy in every possible way and that he is totally incompetent. (p. 1, l. 12) To remove these thoughts he has gotten a new plan. His father and uncle just arrived at...

Words: 845 - Pages: 4

Premium Essay

Every Day in America

...Every day in America, a teenager becomes addicted to the most preventable cause of death, Smoking tobacco. Some may do it just because it seems cool, or because they want to fit in. However, they are totally unaware of the dangers of smoking tobacco because of the poor safety warnings on the back of every deadly carton. According to U.S. Senate of Massachusetts Edward M. Kennedy,” Nationally, cigarettes kill well over four hundred thousand people each year.” I strongly suggest that tobacco shouldn’t be legal because it’s bad for one’s health, and it can be the most preventable cause of someone’s death. Tobacco is one of the most deadliest, yet legal drugs known to mankind. According to CDC (U.S. Centers for Disease Control and Prevention), “Smoking causes 443,000 deaths each year in the United States. 443,000. That’s more than the population of some small cities in America. Cigarettes take more lives than automobile accidents, alcohol abuse, illegal drugs, AIDS, murder, and suicide all combined. (Edward M. Kennedy). Tobacco contains nicotine which is one of the most addictive chemicals that exist. Nicotine is actually used to kill insects, and is more addictive than the illegal drug famously known as crack cocaine. But nicotine is just one of the many deadly chemicals in cigarettes. The deadly habit of smoking tobacco has actually existed for centuries. According to an article titled “Smoking” from 2010,” The dangers of tobacco were not always......

Words: 691 - Pages: 3

Free Essay

Every Good Boy

...Talent is often linked to success, and for some that is everything, especially when you grow up a part of getting it is by hard work. The other half is by talents, but how can you obtain success without talents? That is the question that is asked in “Every Good Boy” by David Nicholls. Here we follow a boy with absolutely no abilities at all, trying to find what he is particular good at. So when he gets the opportunity to get a free piano he will do anything to show his talents. The whole story is buildup of the narrator Michael’s flashbacks about his experiences with developing his talents. He constantly compares himself to his siblings which are incredible talented. His only accomplishment was to be “remarkable for being entirely without abilities" he can’t even obtain the nerdy/geeky role, because he is "graceless, charmless, physically and social inept". To make his parent proud, and get on the level of his siblings Michael decides to learn to play the piano. His mother despites this even though mothers are most known for being incredible supportive to their children, but it seems as he is that ungifted that not even she believes in his talents. Michael starts to get some professional instructions by Mrs. Chin, she takes the lack of Michaels progress and abilities as a personally defeat. “Mrs. Chin no longer bothered to correct my errors, sitting there instead with her eyes closed tight, taking the wrong notes as a boxer takes punches” And after playing an extremely......

Words: 482 - Pages: 2

Free Essay

Every Business Needs an Angel

...DMS – FINAL PROJECT PROJECT TITLE: EVERY BUSINESS NEEDS AN ANGEL WRITTEN AND SUBMITTED BY: IRIS CHONG Executive Summary (1) Background Just before last Christmas, Marsh & McLennan Companies Inc. announced the acquisition of HSBC Insurance Brokers Limited (‘HIBL’), through its subsidiary MMC UK Group Limited.1 (‘Marsh’) The announcement came as a surprise for me and quite a few of my fellow workers at the HSBC Insurance Brokers (Asia-Pacific) Ltd.2 – somebody bought us out?! Nobody told us! (2) Purposes of report Applying the Co-opetition model3 and the Game Theory,4 I would like to take advantage of this project paper to try to find out some of the hidden ‘Whys’ and ‘Whats’ leading to the acquisition, which might have been classified for internal use, and not released. The exercise and the findings would be useful for future strategic management. (3) Scope and limitations Given the geographic locations of Marsh and HIBL, and the confidential nature of the transaction, the acquisition was already factual at the time of its public announcement. Furthermore, the HIBL CEO Announcement5 about the acquisition in Hong Kong was focused mainly on the process of integration, with measly disclosure of the underlying motives. As such, while I believe I have done ample researches and obtained reasonably sufficient information to proceed with the project paper, some of my findings may have been speculative, and may deviate materially from the unpublished corporate......

Words: 7118 - Pages: 29

Premium Essay

Fitness for Every Day

...ups within the timed limit. My current strength training program I would describe basically as the PT test. I practice every week on improving my scores so I can stay in the army. I do the running test, push up test, and sit up test. Each week as I pass my goal I up my goal higher to get more strength and to push myself. My findings did surprise me and they confirmed what I already knew about my muscular strength and endurance. They surprised me because I did more than I thought my body was capable of, but it didn’t surprise me when I reached the normal goal. I do currently have a strength training program. It has improved over time as I continue to push myself to work out even when I don’t think I have enough time. Some things I would change about my program are the way I eat so that I am adding foods to my diet that can help build and strengthen myself. I also could add more to my program. I will add weight lifting, I will also alternate testing myself for the PT tests and just doing those exercises to see how well I can do without being timed. As I add these few things to my program it can help strengthen my muscle strength and my endurance to many different activities. I also could change the sets and reps that I do helping with being able to up the amount that I can tolerate. I could do different exercises so that I am not doing to same thing every day and working on the same muscles. I need to alternate the muscles that I work on. Fitness 4 I can......

Words: 745 - Pages: 3

Premium Essay

Creating a Positive for Every Negative

...Creating a Positive for every Negative --- Rebuilding a healthy organizational culture Introduction Based on the consulting team’s investigation report we can draw that the root of the problems lies in the company’s bad organizational structure and management’s inefficient performance. With the OB theories, I try to discuss how to rebuild Payam Ghanbari’s organizational culture by changing the organizational structure and turn those negative factors into positive incentives and to make it a healthy organizational culture. Organizational structure affects organizational culture The organizational culture of a business reflects the mentality, work ethic and values of the company's owners and employees, while organizational structure refers to the actual framework of a company. Organizational structure directly affects a company's culture due to the placement of individuals within that structure. Examining the relationship between organizational structure and culture change hinges on two premises: First, an organizational culture develops around the organizational structure, and a culture change will be required to change the firm's structure. Second, an organizational structure can remain, but the organizational culture can change if management changes how workers are assigned to roles in the same but more flexible structure. One of the major problems of Payam Ghanbari’s organizational structure as pointed is the rigid departmentalized production lines......

Words: 809 - Pages: 4

Premium Essay

Every

...concentration camp, was involved with the killing of Jews. The worst parts of Groening were brought out during his time at Auschwitz, he knew what he was doing and continued to do it. However, more than 40 years later, Groening opens up about his time at Auschwitz. He stated “I stand before the victims with remorse and humility.” He was completely horrified with what he had done. He also mentioned he was sorry, he regretted what he had done and asked for forgiveness. At the end of all the conflict he had endured, Groening’s compassionate side came out. Your reaction will always change the outcome of a conflict. Responding correctly is the key, and sometimes the reaction will be negative, causing the worst to come out in people. In the text Every Man In This Village Is A Liar, Megan Stack describes the story of a Palestinian woman, and how the all the conflict got to her so much that she broke out leading to her being tortured. After being released, she spent her days and nights drinking, smoking and feeling sad. She allowed the conflict to take control of her life, steering it in a negative direction....

Words: 465 - Pages: 2