Free Essay

Danish Essay

In: Computers and Technology

Submitted By melinabrinch
Words 1296
Pages 6
3. At række hånden frem

Jeg kunne tydelig huske, hvordan dagene altid var noget lort. De dage, der fik mig til at tage den beslutning, som jeg var på vej til at fuldføre ude på en af skolernes toiletter. Mor og far råbte og skreg af hinanden derhjemme, og jeg sad på mit værelse med techno musikken kørende i baggrunden, selvom jeg hadede techno musik. Det var bare for at få mine tanker over på noget andet end den elendighed, der hele tiden hang over mig som et tæppe. Jeg stirrede ud af vinduet på de mørke, grå skyer, der passede perfekt til hele stemningen. Jeg magtede ikke noget. Alt, hvad jeg brugte min tid på, var at synke længere og længere ned i det dybe hul, der havde skabt sig omkring mig, og jeg kunne ikke gøre en skid for at komme op igen.
Mine veninder opdagede min hemmlighed, og jeg var blevet sendt til psykolog, selvom jeg havde skreget og råbt i protest. Hele skolen kendte til mig nu, og alt var blevet værre.
Jeg havde fået så mange haters, der sendte grimme beskeder til mig dagligt, som om de, jeg fik i forvejen, ikke var nok. Hvad var der helt galt med verdenen, siden folk ikke kunne respektere hinanden?
Psykologen fortalte mig efter min ufuldførte beslutning, at jeg havde fået en svær depression. Ha, hvordan kunne en depression føles som ingenting? Burde man ikke kunne mærke en smerte i sin bryst eller noget? Det eneste, jeg mærkede, var, at jeg ikke havde lysten til det her mere.
Hvorfor kunne jeg ikke bare få det overstået dengang?
Jeg borede neglene ned i mine håndflader og kunne mærke, hvordan den følelse af ingenting sneg sig ind på mig igen. Og hvad snakkede jeg om? Jeg havde lige sagt, at jeg ikke kunne mærke noget, og nu kunne jeg mærke ingenting? Forvirret rynkede jeg på panden og kneb øjnene sammen. Mine tanker var et stort virvar. Min mave knurrede, men jeg ville ikke have noget mad.
Jeg nægtede at gøre noget, der var godt for mig selv, for det fortjente jeg ikke.
Jeg havde mistet min bror, jeg var fed, jeg havde ingen venner, mine forældre skulle skilles, jeg havde åbenbart en depression, og måske var jeg ved at udvikle en spiseforstyrrelse.
Hvordan kunne jeg få lov til at have det godt, når alle de ting var sket? Jeg var begyndt at tro på, at det var Guds vilje, at jeg skulle lide sådan. Fuck Gud.
Irriteret trak jeg en hånd igennem mit hår, der hang og slaskede ned af mine skuldre. Den flotte, skinnende blå farve var forlængst blevet mat, men det gjorde mig ikke noget. Lige meget hvad ville jeg være for dårlig til alle andre, så hvorfor overhovedet prøve?
Jeg forstod ikke, hvordan det hele kunne ændre sig så drastisk. For bare to år siden havde jeg haft det helt igennem fantastisk, men så kom krigen og min brors fald. Ud af ingenting fik jeg hadebeskeder, og så var det hele bare fortsat ud af kontrol.
Det eneste, der overhovedet havde afholdt mig fra at tage den nemme løsning i første sted, var, at jeg havde en fremtid foran mig, som jeg engang håbede på ville blive lys, og så var det mit største idol, der altid havde været et forbillede for mig. Hun havde været igennem så mange forskellige ting, men alligevel fik hun styr på det og viste verdenen, at hun ikke bare kunne slås ned.
Jeg ville ønske, jeg kunne være lige så modig som hende, men der var ikke noget for mig længere, og jeg forstod slet ikke, hvorfor jeg skulle hen på det der sindssyge hospital. En eller anden dag ville jeg finde en måde at komme væk på, det skulle jeg nok vise dem alle sammen.
Det gav et sæt i mig, da en banken lød på døren. Jeg lod være med at svare, men min far stak hovedet ind alligevel.
”Vi skal køre nu, skat,” sagde han med en alt for sukkersød stemme, jeg havde lyst til at brække mig over. Jeg kiggede væk fra ham og sørgede for, at mit hår dækkede for mit ansigt, så han ikke kunne se på mig.
Et suk lød, og døren blev lukket i igen. Se selv, han var ligeglad. De var ligeglade. De havde ikke engang snakket med mig om det ordentligt, men bare lagt arbejdet over på psykologen. I virkeligheden skulle man tro, at de heller ikke ønskede mig her. Det var altid Simon, der havde været guldklumpen, og efter hans død, var det som om, at intet kunne få dem til at blive mor og far igen.
Jeg bed hårdt ned i min underlæbe, indtil jeg kunne smage blod og rejste mig så op fra sengen. I en trance trak jeg min jakke på, hev fat i min taske og forlod så værelset uden at kigge tilbage på det. Jeg ville ikke engang savne det, og de hvide vægge, det indebar. Jeg ville ikke savne min computer, mine blade, mine bøger. Det var ligemeget. Ligesom mig.
Min mor rakte en arm ud efter mig, da jeg passerede hende nede i entréen, men jeg undveg og fortsatte ud på gårdspladsen, hvor bilen holdt.
Jeg kunne mærke de små sten under sålen på mine converse sko, da jeg krydsede den. Heller ikke det ville jeg komme til at savne. Jeg smed mine ting ind bagi og satte mig så ind på bagsædet af bilen. Jeg gad ikke kigge ud i frygt for, at min idé om, at jeg ikke ville savne det, ville ramle sammen om mig, og jeg ville begynde at tude.
Min mobil hev jeg op af lommen, og uden tøven åbnede jeg Twitter. Straks gik jeg ind på Demi Lovatos profil og oprettede et nyt tweet.
”I’m going to the hospital now, I tried to kill myself a week ago. Don’t know if I can stay strong anymore, I love you x”
Selvom jeg vidste, hun ikke ville svare mig, var hun noge af det eneste, der måske kunne afholde mig for at prøve igen. Hvis hun bad mig om at lade være, ville jeg prøve så godt, jeg overhovedet kunne.
Mine forældre slog sig også ned i bilen, og inden længe trillede vi afsted. Jeg hev mine høretelefoner op, satte musik på og prøvede at mærke noget. Jeg kunne kun finde det tomme hul, inden i mig, og jeg kunne mærke, hvordan jeg langsomt følte mig mindre og mere ubetydeligt.
Tonerne til min yndlingssang ”Cut” nåede ud i mine øre, og ordene satte sig fast.
”I do not want to be afraid. I do not want to die inside just to breathe in. I’m tired of feeling so numb, relief exist I find it when I am cut.” Hele sangen beskrev min situation ret godt, men selvom ordene var der, kunne jeg ikke føle nogen ordentlig smerte. Det var ligefør, det irriterede mig.
Jeg skulle lige til at lukke øjnene i, da min telefon vibrerede. Overrasket slog jeg øjnene op, da jeg normalt aldrig fik beskeder fra nogle. Mine øjne løb i vand, da jeg kiggede ned på den lysende skærm, og for første gang længe kunne jeg mærke noget.
”Stay Strong honey, do it for me. I know everything is rough right now, but you’ll get through it. #StayStrongHolly,”
Tårerne løb ned af mine kinder, og jeg følte, hvordan en smule glæde spredte sig i min krop. Det føltes som om, hun rakte sin hånd ud til mig og hev mig tilbage til noget af den glæde, man burde føle ved livet. Selvom det lød surrealistisk, var det, som om hun hev mig et trin op af stigen, der førte op fra det sorte hul, jeg ellers var så langt nede i.…...

Similar Documents

Free Essay

Ethics on Danish Firms

...Results of Ethical Consumerism on Danish Firms – By Ali Adel Murad – Bahrain -UOB In Brief Friday, January 27, 2006 On January 26, 2006, a massive boycott of dairy produce from Arla Foods started over what is perceived as a Danish attack on Muslim values. Marianne Castenskiold, a senior consultant for Dansk Industri, expressed a fear that the boycott will spread to other countries in the region and have detrimental effects on other Danish products. Denmark is one of the leading exporters of agriculture in northern Europe, whose economy is heavily dependent on foreign trade and investment. The boycott has been announced at Friday prayer services in Muslim mosques since January 20, 2006, obviously helping to foment popular support of the nations response to Denmark's alleged ignorance of Muslim values. The boycott is a response to the publication of an article in a major Danish newspaper, Jyllands-Posten. In its September 30, 2005 issue, the paper printed 12 drawings of the Muslim prophet Muhammed, drawings of the prophet are prohibited by Islamic Law. In an attempt to start a debate over freedom of speech in Denmark, the newspaper printed 12 drawings of the prophet. Four of these were of a satirical nature, with one showing the prophet with a turban hiding a lit bomb. The immediate reactions to the publication of the drawings included ambassadors from 12 Muslim countries demanding that the Danish Prime Minister, Anders Fogh Rasmussen, denounce the newspaper.......

Words: 2068 - Pages: 9

Free Essay

Danish

...Opgave 4: Essay om Magt Magt og autoritet Magt er et meget interessant emne. Ordet kan have forskellige aspekter såsom kontrol og indflydelse, og anvendes i mange sammenhænge. Ordet magt kommer fra det tyske ord ”Macht”. Den grundlæggende betydning peger mod situationer, hvor nogle mennesker tvinger dres vilje igennem fx ved brug af vold, love og regler. Magt er evnen til at påvirke andre, for eksempel i en debat ville man beskrive det mest indflydelsesrige hold som det mere magtfulde holde. Denne kontekst af magt findes også i historien. Et eksempel der kunne være tale om er Adolf Hitler, der med sine kraftfulde, indflydelsesrige og propaganda taler, var i stand til at hjernevaske, påvirke og styre en hel nation. Hitler havde magt i så høj en grad at mennesker adlød hans mindste befaling uden at stille spørgsmålstegn ved deres egne grufulde handlinger, og historien gentager sig fx i Mao Zedongs tilfælde der også havde en fantastisk evne til påvirke en hel nation ved hjælp af sine taler. Magt og penge En anden ting der kunne give en person magt, ud over at være en god taler, kunne være penge. Mange mennesker mener at penge er magt og magt er penge. Denne type magt bliver brugt hver eneste dag i vores liv, når vi bruger penge på at købe forskellige ting, når vi giver penge til folk i bytte for varer eller tjenesteydelser. For eksempel hvis nogen hyrer en tjenestepige, hun bliver betalt penge for bl.a. at gøre huset rent osv. Som tjenestepige kan......

Words: 289 - Pages: 2

Premium Essay

Danish Drinking Culture

...Generation Fucked Up – Danish Drinking Culture. Alcohol consumption is a large part of many cultures, from celebrations at coming-of-age ceremonies to wishing good health on one’s friends. Denmark is a country which does not sway from this notion in the slightest. Denmark, a part of the notoriously-drunk Scandinavian countries, is facing a crisis: Generation Fucked Up. Generation Fucked Up refers to the Danish adolescents, who, heavy with a culture of binge drinking, are spiralling out of control. Who is responsible? Why is it so? And what can we do to stop it. Binge drinking is a concept that is concerning parents in not only Scandinavia, but worldwide. Binge drinking is when people, often young people, go out and consume alcohol at alarmingly high levels, often enough to be hospitalised. This is most prevalent in teenagers. In most parts of the world, it is forbidden to consume alcohol at all until ages 18-21. But in Scandinavian countries, this is not the case. The students of the Norwegian schools are given venues within their institution to consume alcohol. The Swedish teens are sufferers of the Swedish ‘4-day-hangover’ after every weekend and public holiday. And Denmark tops them off with not only the most lax access to alcohol for teenagers, but the highest alcohol consumption, for teenagers, in the world. According to the World Health Organization, the Danish teens are drinking 11.3L of pure alcohol every year. The Danish adults, however, are not as severe.......

Words: 1153 - Pages: 5

Free Essay

Management Danish Style

...Management – Danish Style 1. What is the comparison between Simple Simon and Danish businessmen? (90) Even though you are rich, you don’t have to be happier than if you are pore. 2. Explain the expression: “The Danish management pyramid has a low elevation”. (86) There is not a big difference from bottom to the top 3. What is the attitude of Danish employees towards their bosses? (104) The boss don’t necessarily need to be smarter than the staff 4. Why is it typically Danish to make fools of the two brothers of Simple Simon, and why is this a problem? (122) Because the brothers had prepared it all and Danish people do normally improvise. 5. How does the author define “the culture of the salesman?” (177) Flexibility us encouraged and Danish people compared to others are unusual homogeneous, educationally and culturally 6. Why is there a lack of “true industrial professionalism” in Denmark? (201) While agriculture has in an international context a long and distinguished tradition for change and adaptation, it is anchored very much in local society and carried out by self-organization, not by a strong management 7. How do Danish motivational factors differ from those of other countries? (212) It is typically Danish to have a relaxed attitude to reward. 8. What does it take to be “truly international” (262) To be sufficiently confident in one’s own background and culture to be open towards what others may have to offer and to adopt what is......

Words: 275 - Pages: 2

Free Essay

Danish Essay About Conversation.

...Essay om tale og samtale Tale, snakke, konversere, pladre, samtale, føre dialog eller som Morten Albæk kalder det: ’Smalltalk’ – kært barn har mange navne, men Morten Albæk har i sin artikel Nedslag – mellem det vi siger og det vi gør adskilt nogle af disse synonymer så de får en bestemt betydning. Eksempelvis tilknytter han verbet ’tale’, eller som han kalder det ’smalltalk’, en negativ betydning, da han mener det er kvantitativt, egoistisk og uden noget specifikt indhold, mens han ser positivt på ’samtale’, da han anser det for at være en indholds- og lærerig kommunikationsmåde mellem to individer. Individet har i løbet af de sidste par generationer anskaffet nye, teknologiske og meget nemme måder at kommunikere på, som fx gennem sms’er eller chatbeskeder, men samtidig med de stigende muligheder at socialisere sig på, jo mere ensomt bliver individet mener Albæk, hvilket han understøtter med inddragelse af en undersøgelse der viser at ca. hver tredje unge menneske føler sig med en vis hyppighed ensom. Men hvordan kan dette hænge sammen med at vores generations kommunikationsmuligheder er større end nogensinde før? Er det teknologiens skyld at vores generation taler mere end de samtaler? Har vores generation overhovedet lært at samtale? Disse spørgsmål, og flere til, vil jeg forsøge at besvare i den kommende tekst. Jeg begyndte at benytte mig af teknologiske kommunikationsmuligheder i form af sms’er, i 10-års-alderen, jeg havde arvet min fars gamle Nokia mobiltelefon, med...

Words: 1330 - Pages: 6

Free Essay

Danish

...SAMFUNDSFAG B EU´s institutioner og beslutningsproces Spørgsmål til: • B-bogen, side 49 – 59 • http://www.dr.dk/P1/orientering/indslag/2009/11/04/114744.htm (12.40 min) Nedenstående opgave bedes løst i grupper á 3-4 personer( 6 lektioner). Opgaven skal have et omfang af cirka 3 sider og oploades efterfølgende i Fronter => Mappen EU opgave 1) Forklar, med udgangspunkt i lektien, EU´s beslutningsprocedure. Kom i denne sammenhæng ind på institutionernes roller: - Det Europæiske Råd - Ministerrådet - Europa-parlamentet - Kommissionen - EF-Domstolen 2) Foretag en sammenligning mellem EU´s beslutningssystem og Danmarks. - Diskuter hvilket system der er mest demokratisk. 3) Tirsdag den 1. december 2009 trådte Lissabontraktaten i kraft. Lissabontraktaten var flere år undervejs og løb ind i flere forhindringer – blandt andet fordi den blev nedstemt i Irland og der var også problemer i Polen og Tjekkiet. Alligevel blev traktaten til sidst ratificeret (godkendt) i alle EU-lande. - Undersøg baggrunden for Lisssabontraktaten. - Redegør for elementerne i Lissabontraktaten. - Diskuter hvorvidt Lissabontraktaten er et fremskridt i forhold til tidligere traktater. 4) Klassen (2 lektioner): Gennemgang / debat i plenum. |[pic] |[pic] ......

Words: 1423 - Pages: 6

Premium Essay

How to Write an Essay

...How to write an essay in English – Some good advice Reading and preparing for writing the essay 1. Make a cursory reading (= at skanne) of the text to in order to find out what the text is about. 2. Read the text more carefully (remember a dictionary). Use a marker to underline what you think is important. Also; write a lot of marginal notes. 3. While reading you should pay attention to some of the following elements: - What is the setting of the short story? (Where, when, the environment) - Who are the main characters, and how can you characterize them? (Age, looks, mentality, etc.) - Do any of the main characters change or develop during the story? This is often the case, and is almost always significant. - What are the main conflicts of the story? In all stories the main character(s) has a problem, or a number of problems, which he/she has to solve. Find out what the problems are in your story. The passages where the conflicts are clear are often important in short stories, and can be used when you quote from the text. - What is the theme(s) of the short story? All short stories are focused on an important theme. This theme must be found and discussed. The Writing Process 1. Make a plan (disposition), before writing your essay! The elements of an English essay will often be: 1. An introduction. In the introduction you give a general introduction to the main theme of the story, and relate it to the story. 2. The analysis of the story.......

Words: 357 - Pages: 2

Premium Essay

Case Study on the Danish Wind Energy System

...The Technological Innovation System Case study on the Danish Wind Energy System Questions 1 and 2: The two most important scientific journals that publish theoretical work on Innovation Systems: The two most important scientific papers are research policy with 330 published articles about innovation systems and technological forecasting and social change with 364 published articles on innovation systems. These two journals have the most articles published on Innovation systems and the biggest journal impact factor. The 3 most cited papers that cite the paper by Malerba, and their main research question: First reference: Geels, F.W. , (2004) From sectoral systems of innovation to socio-technical systems: Insights about dynamics and change from sociology and institutional theory, Research Policy, 33 (6-7), pp. 897-920. (Cited 380 times) Main research question: How can widening the unit of analysis from the sectoral system into an socio-technical system and conceptualize the dynamic interplay between actors, structures and institutions. Second reference: Tödtling, F., Trippl, M. (2005) One size fits all?: Towards a differentiated regional innovation policy approach, Research Policy, 34 (8), pp. 1203-1219. (Cited 294 times) Main research question: How can we construct an innovation policy for regions where innovation activities are strongly different between central, peripheral and old industrial areas Third reference: Bergek, A., Jacobsson, S...

Words: 2877 - Pages: 12

Free Essay

Essay

...Essays Essays Part II. 2, 2.] Part II. 2, 2.] Essays The Project Gutenberg EBook of Essays, by Ralph Waldo Emerson This eBook is for the use of anyone anywhere at no cost and with almost no restrictions whatsoever. You may copy it, give it away or re-use it under the terms of the Project Gutenberg License included with this eBook or online at www.gutenberg.net Title: Essays Author: Ralph Waldo Emerson Editor: Edna H. L. Turpin Release Date: September 4, 2005 [EBook #16643] Language: English Character set encoding: ISO-8859-1 *** START OF THIS PROJECT GUTENBERG EBOOK ESSAYS *** 1 Essays Produced by Curtis A. Weyant , Sankar Viswanathan and the Online Distributed Proofreading Team at http://www.pgdp.net ESSAYS BY RALPH WALDO EMERSON Merrill's English Texts SELECTED AND EDITED, WITH INTRODUCTION AND NOTES, BY EDNA H.L. TURPIN, AUTHOR OF "STORIES FROM AMERICAN HISTORY," "CLASSIC FABLES," "FAMOUS PAINTERS," ETC. NEW YORK CHARLES E. MERRILL CO. 1907 CONTENTS INTRODUCTION LIFE OF EMERSON CRITICAL OPINIONS CHRONOLOGICAL LIST OF PRINCIPAL WORKS THE AMERICAN SCHOLAR COMPENSATION SELF RELIANCE FRIENDSHIP HEROISM MANNERS GIFTS NATURE SHAKESPEARE; OR, THE POET PRUDENCE CIRCLES NOTES PUBLISHERS' NOTE Merrill's English Texts 2 Essays 3 This series of books will include in complete editions those masterpieces of English Literature that are best adapted for the use of schools and colleges. The editors of the several volumes......

Words: 97797 - Pages: 392

Free Essay

Danish Foorno

...finally, at last, eventually Konstatering; actually, as a matter of fact, in fact, indeed Indrømmelse; although, though, in spite of, despite, even though, even if For at variere sætninger er det også en god ide at bruge relative pronominer; who whose, which. INDHOLD. Hold dig primært til teksten, det er den du skal skrive om. Pas på du ikke ryger ud af tangenten ved at starte længere filosofiske overvejelser over livet i al almindelighed. I nogle typer opgaver må du gerne give din egen mening om den problematik, der behandles i teksten, det gælder især hvis du svarer på et diskussionsspørgsmål, men sørg lige for, at du først har redegjort for teksten og de synspunkter, der kommer til udtryk her. Essayet * I besvarelsen af et essay må du ikke referere. Du skal analysere og tolke. * I essayet behandler man de centrale aspekter i teksten på en klar og velstruktureret og sammenhængende måde. * Essayet skal udgøre en sammenhængende helhed og ikke en håndfuld separate afsnit. * I skal starte med en indledning hvor I præsenterer tekstens tema/ den centrale konflikt i teksten. Hold jer til et, max to temaer. For at finde ud af det, kan det være en stor hjælp 1) først at finde ud af hvem hoved¬personen /personerne er 2) se på tekstens start og slutning og tænke over hvilke vigtige ting, der er sket mellem start og slut, hvad det har gjort ved hovedpersonen og hvorfor 3) prøve at finde ud af hvad forfatteren vil sige med slutningen. * I skal......

Words: 1667 - Pages: 7

Free Essay

Essay

...Essay engelsk Last summer I was with my best friend Caroline in Spain. We lived in an area of ​​Barcelona called Las Ramblas. La Rambla can be compared with the poluar Danish street “Strøget”. It was an area where you meet different people from different countries. There are many buildings and high trees. Then there were people who were painting, dancing, or standing model. The most amazing thing were the small shops, that are in la Rabla. There were many shops and restaurants. Most of the owners were from India or Pakistan. My friend and I, we lived in the middle of La Rambla. We were at a motel, where we slept and were served breakfast food. The other meals we ate, was outside, at different restaurants. We had to spend 5 days in Spain. We had been looking forward very much to the trip, we had heard so much about Spain from our friends who had been to Spain before. We had also learned Spanish at home, so we could communicate with people on the street and in stores. The first day we went to a Christian church in Spain. We would see the churches in spain and see what differences there were the Danish churches and Spanish churches. After we had been in the church, we were hungry, so we went out to eat. We found a turkey restaurant near our motel. On the way over to the restaurant, we meet a Spanish man, whom sat down on the floor. He sang a romantic song in India. He was so lonely on the floor while singing. I felt sorry for him. I walked towards him and sat down beside......

Words: 701 - Pages: 3

Free Essay

Write an Essay -Danish

...Opbygning af et engelsk-essay Indledning/præsentation | Tænk på indledningen som en tragt, der skal blive smallere og smallere.Her præsenterer du temaet i generelle træk. Start med nogle generelle overvejelser omkring dit emne.Hvis den tekst, du skal analysere, handler om et problematisk forhold mellem et barn og dets forældre, vil det fx være oplagt at indlede med:’The relationship between a child and its parents can be a problematic one’.Hen mod slutningen af indledningen vil det være oplagt at præsentere den tekst, der skal analyseres, fx således:‘This theme is dealt with in the short story/poem/article xxxxxx (titel) by xxxx xxxx (forfatter) written in 19xx’. NB! Husk, at indledning og afslutning skal hænge sammen! | Hoveddel | I denne del analyserer du teksten.Det er en rigtig god ide at tage udgangspunkt i ’pindene’ i opgaveformuleringen. De er ment som guidelines, der skal hjælpe dig i analysen.Husk, at et essay er en sammenhængende tekst. Lad derfor være med at bruge ’pindene’ som underoverskrifter. Du behøver ikke at følge tekstens kronologi, men sørg for at få behandlet alle ’pindene’.Hoveddelen må ikke være refererende! Du skriver til en, der allerede har læst teksten, så du kan springe direkte til analyse og fortolkning.Det er vigtigt, at du bruger få og velvalgte citater, der kan underbygge din analyse og fortolkning af teksten. Husk at angive side-/linienr., så det er nemt at finde citatet i teksten igen.Hoveddelen skal være meget stram og med et klart......

Words: 389 - Pages: 2

Free Essay

Danish Essay

...“It’s only me” I think the article was given the title “It’s only me” because many children think that they’re all alone and they are the only ones who are miserable. But in fact: they are not. They are not the only children who are being bullied, and they are not the only ones to feel neglected by their parents: they are not alone. But it may feel like it, and that needs to change. I see a clear pattern of the backgrounds, of the actions, the children who did a shooting. They should seek for help and not keep it all inside. The title is saying a lot about how many children feel sometimes. “I’m odd”, “I do not fit in” and “I am definitely the only one to fell like this” – actually they are not, they just don’t realise it and that’s one of the major problem in these cases. Andy Williams is not the only one to feel like this. I like the title, mostly because we all tried to have that feeling of being the “only one”/”the odd one” and it also make you realise a lot of thinks about how others may feel about actions you might make. If I had to choose another title, I would call it: “A cry for help”. It’s catchy and I think that’s what those children’s actions are based on: a cry for help. They want those things, which make them miserable, to stop. The first impression of the writer’s attitude, according to me, is that he makes you think of Andrew like “he was the one who started” or “he inspired others to do it” - but the further you read, he make you realise and points......

Words: 610 - Pages: 3

Premium Essay

Danish

...I am applying for admission to the Ph.D. program in Business Administration because I want a career in the research and teaching of management. In particular, I am interested in factors that affect the competitive performance of a business concern, and the manner in which changes in technology affect an organisation's structure, long-term business strategy, product development, manufacturing, supply chains, distribution network, information needs and standard systems. In order to gain an appreciation of these and related issues, it is essential for me to have a strong grounding in Economics, Supply Chain Management, and issues connected with Information Technology, as well as gain a General Management perspective. Review para1 I believe that the Ph.D. program in Business Administration (with concentration in Management) would be invaluable in helping me achieve these objectives. It would enable me to channel my quantitative and conceptual skills in analysing business issues and would open up new avenues in research. Subsequent to earning a Ph.D., I would like to apply for a faculty position at a leading university; and investigate issues concerned with technology as it affects organisation strategy, structure and systems. Review para2 I believe that my background in engineering and management has prepared me for such a career. I have found research fascinating since my engineering days, where I received the highest marks in the Department for my final-year undergraduate......

Words: 1255 - Pages: 6

Free Essay

The Danish Model of Flexicurity

...Assignment 3 : Article Summary The Danish Model of “Flexicurity”- A Paradise with some snakes Per Kongshoj Madsen (2002), University of Copenaghen A BRIEF SUMMARY This article shows the so-called “Danish job miracle”, or the drastic decline in unemployment that happened in Denmark in the last twenty years after a hectic period of reforms in the early 90s. During this period the Danish labor market has changed radically becoming more flexible and dynamic but always with much attention paid to social security. The Danish model is an “hybrid” because it comes from the Scandinavian one, the archetype, but with essential differences. The Danish system has, on the one hand, a level of flexibility very similar to liberal countries (e.g. Canada, USA, Ireland) but, on the other hand, resembles the Scandinavian countries through social security and active labor market policy. For these reasons, when we speak of Denmark is often used the term “Flexicurity” that characterizes this successful combination of flexibility related to dynamism and a solidaristic welfare system. The success of the Danish model has stimulated ideas on the actual presence of a new model of the employment system, explained in general through the so-called “Golden Triangle” of flexicurity. Generous Welfare System Active LMP Flexible Labor Market Analyzing the corners of the golden triangle and specially the relationships, we can really understand how the Danish labor market works. Concerning......

Words: 585 - Pages: 3