Free Essay

Communicatie & Media

In: Other Topics

Submitted By petra1994
Words 3396
Pages 14
Inhoudsopgave

Hoofdstuk 1: Inleiding …………………………………………………………………………………………………..……………… 3
Hoofdstuk 2: Marketingstrategie GOGO tours……………………………………………………………………………… 4
Hoofdstuk 3: Externe marketingomgeving…………………………………………………………………………………… 6
Hoofdstuk 4: Communicatievoorstel……………………………………………………………………………………………. 7
Hoofdstuk 5: Middelen plan GOGO tours……………………………………………………………………………………... 8
5.1 Reclame en Online marketingcommunicatie………………………………………………………………………….. 8
5.2 Promotie…. …………………………………………………………………………………………………………………………..… 11
5.3 DM communicatie.…………………………………………………………………………………………………………………… 12
5.4 Voorlichting………. ……………………………………………………………………………………………………………………. 13
Hoofdstuk 6: Mediaplan GOGO tours…………………………………………………………………………………………….. 14
Public Relations………………………………………………………….………………………………………………………………….. 16
Sponsoring …………………………………………………………………………………………………………………………………….. 17
Winkelcommunicatie……………………………………………………………………………………………………………….…….. 19
Evenementen…………………………………………………………………………………………………………………………………. 21
Persoonlijke verkoop……………………………………………………………………………………………………………………… 24

Hoofdstuk 1: Inleiding

Voor u ligt het middelen- en mediaplan van GOGO tours. We kregen de opdracht om een middelen- en mediaplan te maken voor een reisorganisatie. We hebben voor het merk GOGO tours gekozen omdat GOGO zich beperkt tot 1 bepaalde doelgroep, naast het feit dat dit gemakkelijker werkt spreekt deze reisorganisatie ons ook meer aan omdat wij zelf tot de doelgroep van GOGO behoren.
Voordat we aan de slag konden met het middelen- en mediaplan hebben we eerst de marketingstrategie van GOGO tours onderzocht en vervolgens hebben we gekeken naar de marketingstrategie van Beachmasters, de grootste concurrent van GOGO.
Vervolgens hebben we alle middelen beoordeeld, we hebben daarbij gekeken hoe GOGO overal gebruik van maakt, maar ook hoe de concurrent het allemaal aanpakt.
Tenslotte hebben we het mediaplan geschreven. Hierin kunt u alles lezen over de uiteindelijke campagne.

Samenvatting:
In dit rapport wordt u uitgebreid ingelicht over de nieuwe campagne van GOGO tours.
In hoofdstuk 2 wordt de marketingstrategie van GOGO behandeld. Hierin wordt onder andere verteld over de missie en de visie van GOGO, de doelgroep en wat het budget is voor de nieuwe campagne. Hierin is ook het moodboard van de doelgroep van GOGO terug te vinden.
In hoofdstuk 3 wordt er over de externe marketingstrategie, dus die van Beachmasters geschreven.
In hoofdstuk 4 wordt er bekend gemaakt welke middelen er worden ingezet voor het mediaplan.
In hoofdstuk 5 worden deze middelen besproken en toegelicht met verschillende voorbeelden.
In hoofdstuk 6 is het uiteindelijke mediaplan te vinden. Hierin bespreken we het creatieve voorstel en hoeveel dit zal gaan kosten.
In de bijlage worden de middelen besproken die niet inzetten bij de campagne maar die we wél hebben beoordeeld. Hoofdstuk 2: Marketingstrategie GOGO tours.

Introductie: GOGO jongerenreizen is onderdeel van Sundio Group. Sundio Group is sinds 2007 de overkoepelende naam van de organisatie achter de reismerken: Sunweb Vakanties, Sudtours, Jiba, GOGO, Husk Studentenreizen, X-travel, Eliza was here, Skikot, Odyssée en Gototravel.
Missie: Aanbieden van exclusieve jongerenvakanties voor de ultieme zomerbeleving.
Visie: GOGO streeft ernaar om zoveel mogelijk in de verschillende behoeften van jongeren te kunnen voorzien door middel van continuïteit, hoge kwaliteit en breed aanbod om zo de ultieme zomervakantie voor ze te laten beleven.
Invulling marketingmix: 1. Prijs: GOGO heeft een relatief lage prijs. 2. Promotie: GOGO maakt vooral reclame via social media. 3. Plaats: Bij GOGO kan je alleen je reis boeken via internet. 4. Product: GOGO biedt mooie vakanties aan in de populairste landen.

Doelgroep: de doelgroep zijn jongeren met de leeftijd van 16 tot 24 jaar. Zij maken veel gebruik van internet, daarom richt GOGO zich daar volledig op. Het aanbod van alle vakanties en accommodaties is alleen te zien op internet. Het keuzeproces van de koper wordt beïnvloedt door vrienden die er heen gaan en vrienden die er zijn geweest, en die vallen over het algemeen in dezelfde doelgroep. Jongeren gaan graag op vakantie naar een zonnig land met een bruisend uitgaansleven. In Nederland zijn er ongeveer 2,5 miljoen jongeren.
Positionering: GOGO is jong en dynamisch. GOGO organiseert in samenwerking met SLAM!FM
Totally Summer. Totally Summer tourt langs de grootste beachclubs en de populairste badplaatsen. In juli en augustus worden er elke week feesten georganiseerd in Spanje, Griekenland, Portugal, Bulgarije, Turkije en Italië. Hiermee onderscheid GOGO zich van Beachmasters, Totally Summer wordt elk jaar weer erg druk bezocht.
Resultaat huidig beleid: GOGO bevindt zich nu in de volwassenheidsfase. Iedereen is op de hoogte van het bestaan van GOGO. Ze doen er nu alles aan om klanten vast te houden door middel van prijsverlagingen (early birds korting). Sundio Group, waar GOGO tours onder valt, heeft sinds 2002 het aantal vakantiegangers bijna zien vervijfvoudigen.
Groei doelstellingen:
- Het aanbod van zomervakanties verhogen naar 600 binnen 3 jaar.
- Binnen 3 jaar moet GOGO de nummer één aanbieder van jongerenreizen zijn.
Budget:
De overkoepelende organisatie Sundio Group heeft een totale jaarlijkse omzet van circa €400 miljoen. De jaarlijkse omzet van GOGO zelf is ongeveer 150 miljoen euro. Het beschikbaar budget voor het creatieve voorstel bedraagt maximaal 2% van de omzet.
Berekening: 150.000.000 x 0,020 = €3.000.000. Dit is dus 3 miljoen. Moodboard doelgroep GOGO:

Hoofdstuk 3: Externe marktomgeving

Introductie: GOGO tours heeft één duidelijke concurrent: Beachmasters.
Beachmasters is het jongerenmerk van Bizztravel. Bizztravel is een dynamisch bedrijf in de Nederlandse reiswereld waar diverse producten onder het eigen label worden samengesteld en verkocht. Dit wordt gerealiseerd door een groep medewerkers vanuit Groningen.
Missie: Beachmasters is aanbieder van zonvakanties met uitstekende prijs/kwaliteitverhoudingen voor klanten tussen 16-24 jaar. Ze zijn gespecialiseerd in het organiseren van auto-, bus- en vliegvakanties naar de belangrijkste Europese en mediterrane bestemmingen.
Visie: Beachmasters heeft de ambitie om tot de top van de Nederlandse direct sellers voor zonvakanties te behoren.
Invulling marketingmix: 1. Prijs: Beachmasters biedt een goede prijs/kwaliteitverhouding. 2. Promotie: Beachmasters maakt op veel manieren gebruik van promotie. 3. Plaats: Bij Beachmasters kan je je reis alleen boeken via internet. 4. Product: Beachmasters biedt auto-, bus- en vliegvakanties aan naar de belangrijkste Europese en mediterrane bestemmeningen.
Doelgroep: Voor het merk Beachmasters zijn dit jongeren in de leeftijdgroep 16-24 die een leuke feestvakantie willen op een zonnige bestemming.
Positionering: Beachmasters is een dynamische onderneming met korte lijnen waardoor snel dingen opgepakt en uitgewerkt kunnen worden. Het bedrijf heeft verschillende merken met een duidelijke focus op een bepaalde doelgroep waarbij het product goed op de consument afgestemd kan worden.
Resultaat huidig beleid: Beachmasters bevindt zich nog in de groeifase. Beachmasters bestaat nog niet zo heel lang en er wordt nog heel veel promotie gemaakt. Afgelopen zomer was van de ook de commercial vaak te zien op televisie.
Doelstellingen:
- Groei realiseren middels winstgevende passagiers.
- Er wordt naar gestreefd op langere termijn de toegevoegde waarde van de gehele onderneming binnen de reisbranche op een hoger niveau te brengen. Hoofdstuk 4: Communicatievoorstel
De middelen die we willen inzetten om de campagne tot een succes te brengen zijn:
1. Reclame, door de goodiebag zal er door de gebruikers reclame worden gemaakt, ook de gebruiker wordt bereikt.
2. Online marketingcommunicatie, er is een speciale site geïntroduceerd voor alle eindexamenkandidaten. In de goodiebag wordt je doorverwezen naar deze site.
3. Promotie, door middel van leuke hebbedingetjes en kortingscodes wordt de klant getriggerd om op reis te gaan met GOGO of ieder geval als optie te overwegen bij het nemen van de beslissing over de vakantie.
4. DM Communicatie wordt ook gebruikt, we richten ons bij deze campagne op alle eindexamenkandidaten, dus we maken geen onderscheid in vmbo/havo/vwo. Dit doen we zodat we optimale dekking hebben. We hopen door middel van de goodiebag meer fans van GOGO te creëren. De goodiebag is het begin van een duurzame relatie.
5. Voorlichting, doordat de goodiebag ook flyers bevat wordt de ontvanger ook voorgelicht over de campagne.

Propositie: We zullen de jongeren een goodiebag sturen met daarin een T-shirt, een zonnebril en informatie over GOGO, ook zijn alle producten voorzien van GOGO logo. Hierin krijgen alle jongeren een klantnummer en met dit klantnummer kunnen jongeren voor, tijdens en na hen vakantie kortingen krijgen bij meerdere instanties.

Hoofdstuk 5: Middelen plan GOGO
5.1 Reclame en online marketingcommunicatie. Gogo maakt gebruik van consumentenreclame. Dit omdat het reisbureau zich direct op de eindconsument richt.
1. Wat doet GOGO aan reclame en online marketingcommunicatie?
GOGO heeft veel naamsbekendheid weten te creëren, dit begon met commercials op tv. Deze zijn in de juiste tijd van het jaar op tv te zien en gogo weet zichzelf altijd spectaculair neer te zetten. In de commercials krijg je een eerste indruk van de zon/zee/strand vakanties voor jongeren van 16 tot 26 jaar. En je krijgt een indruk van de ‘grootste’ feesten. Langzaam is GOGO meer online gaan adverteren. Dit door hun doelgroep het best te kunnen bereiken.
Als je bij een zoekmachine als google.nl ‘jongerenreizen’ intypt komt Beachmasters, de grootste concurrent, boven Gogo te staan. Dit is de reden waarom je sneller naar de website van Beachmasters gaat dan naar de website van Gogo.
Hieronder volgen de homepage van beide websites;

Het zijn twee dezelfde soort websites, met dezelfde functie. Namelijk informatie verschaffen over verschillende reizen, naast informatie geven de sites ook bestel- en koopmogelijkheden. Je kunt er direct een reis boeken.
De site is een middel om de marketingcommunicatiedoelstelling te bereiken. De site zelf brengt geen naamsbekendheid, de manier hoe de mensen op de site komen is belangrijker. Zoals hoger staan bij google.nl, dat is een goed punt van Beachmasters.
2. Marketingcommunicatiedoelstelling van GOGO met dit instrument
Beide merken streven naar een groter marktaandeel momenteel heeft Gogo tours een groter marktaandeel dan Beachmasters. Beachmasters is een wat jonger bedrijf dat groeit. Gogo tours zit net onder de marktleiders en streeft er niet zo zeer naar zijn marktaandeel te vergroten. Het wilt zijn marktaandeel alleen behouden. Beachmasters daar in tegen, streeft naar een betere positie op de markt.
Gogo tours heeft een nieuwe doelstellingen gekregen; het aantal examenkandidaten dat hun examenreis bij Gogo boekt dit jaar te verhogen.

3. Creatief voorstel
Om dit te bereiken zou Gogo tours alle eindexamenkandidaten ruim op tijd moeten benaderen door een kaart te sturen met een bericht en een soort klantnummer dat ze krijgen toegewezen, je kan hierbij een soort gadget meesturen in de vorm van een GOGO zonnebril. Met het klantnummer krijgen zij in de periode net na de examens korting op vele reizen. Dit klantnummer is persoonsgebonden dus alleen zij krijgen hiermee korting.
Als je op de website op examenreis klikt en het nummer dat je hebt gekregen invoert kom je op een soort speciale pagina met een ander thema waar het lijkt alsof de klant extreem veel benefits heeft van het feit dat zij examenkandidaat zijn.

4. Mediatypen
Deze prospects kunnen het beste benaderd worden benaderd met een soort goodiebag met daarin een folder, een soort gouden brief alsof je iets hebt gewonnen en een zonnebril. Vervolgens gaan ze door naar de site die is aangepast voor deze eindexamenkandidaten.

5. Inschatting budget
Er zijn verschillende kosten gebonden aan deze actie;
- De goodiebags moeten in elkaar gezet worden, bij een oplage van 205.000 (aantal eindexamenkandidaten 2012) is dat ongeveer €1,17 per bag.
- Het aanpassen van de site ongeveer €1500,-
- de kortingen moeten worden toegepast op de reizen mogen wel als kosten gezien worden.
Met een response van 10% die daadwerkelijk een reis boekt is het winstgevend. 5.2 Promotie

Promotie is het onder aandacht brengen van een nieuw of bestaand product of service met als doel de omzet positief te beïnvloeden. Promotie wordt vaak verward met reclame, enkel is reclame een onderdeel van promotie.
1. Wat doet GOGO aan promotie en waar worden volgens ons de meeste jongeren bereikt?
GOGO maakt veel gebruik van tv-spotjes met veel mooie jonge mensen die compleet uit hun plaat gaan in een natuurlijk met zonovergoten strand bestemming. Ze trekken zo de doelgroep naar zich toe, er wordt dus gebruik gemaakt van een pull strategie.
Wat doet de concurrent aan promotie en waarmee zullen zij de meeste jongeren bereiken?
X-travel maakt uiteraard ook veel gebruik van reclame op tv, zij proberen de jongeren niet te trekken met gave filmpjes van feesten en het strand maar houden het simpel met de slogan; ‘’bewaar je geld voor als je er bent’’. Dit is pakkend en makkelijk te onthouden. Dit geeft hen mogelijk een voorsprong.

2. Welke middelen gebruikt gogo om hun doelgroep te benaderen?
Er zijn natuurlijk vele communicatie middelen om jouw doelgroep te bereiken, zo kan je denken aan folders, tv commercials, advertenties in kranten, adverteren op social media als facebook maar ook het sponsoren van bepaalde instanties of organisaties.

Middelen Gogo:
GOGO maakt van bijna al deze middelen gebruik maar uiteraard zal niet elk middel evenveel effect hebben en zullen alleen de goedkoopste en meest doeltreffende middelen worden ingezet. Social media is voor gogo uiteraard zeer geschikt, vooral jongeren generaties besteden veel tijd op social media en zullen de reclames dus zeker opmerken. Ook middelen als tv reclames op zenders waarvan bekend is dat veel jongeren kijken zal doeltreffend zijn. adverteren in kranten is zeker minder geschikt, jongeren lezen vrij weinig de krant aangezien de krant veelste ‘old skool’ is.
Folders uitdelen in grote steden en zo de jeugd benaderen kan effectief zijn en wordt ook zeker gebruikt.

3. Creatief middel voor ons merk met doeltreffend eindresultaat.
Ze zouden een voorwerp of extra dienst kunnen ‘geven’, bij het boeken van een reis. Je zou hierbij kunnen denken aan gratis merkhanddoeken of andere leuke merchandise.

4. Welke mediatypen zijn van toepassing hierbij? eigenlijk enkel via de site of via het reisbureau, dit zou in reclames op tv of via facebook tot de jongeren kunnen komen
5. Inschatting van budget.
Promotie is uiteraard erg belangrijk voor een bedrijf al GOGO, daarom dachten we aan ongeveer 1,5% van de omzet toch zeker noodzakelijk is, dit bedraagt; (150.000.000 x 0,015)= 2.250.000 Euro. Daarnaast kan het ook winstgevend zijn, je zou hierbij kunnen denken aan een regeling waarbij de klant een gratis merchandise krijgt bij het boeken van een reis boven een bepaald bedrag, hierbij zou je ook duurdere merchandise kunnen aanbieden bij duurdere reizen. Zo stimuleer je ook mensen meer geld uit te geven. 5.3 Direct marketing communicatie
Direct marketing is een vorm van marketing die gericht is op het verkrijgen en onderhouden van een duurzame directe relatie tussen de aanbieder en de afnemer.

1. Direct marketing GOGO:
GOGO maakt gebruik van nieuwsbrieven. Hiermee wordt je op de hoogte gebracht van scherpe aanbiedingen, interessante nieuwtjes en je kan kans maken op mooie prijzen. In praktijk versturen ze heel erg weinig nieuwsbrieven, dit zouden ze beter anders aan kunnen pakken door regelmatiger de nieuwsbrieven te versturen.

Direct marketing Beachmasters:
Beachmasters maakt ook gebruik van nieuwsbrieven. Zo brengen ze wekelijks alle jongeren op de hoogte van unieke kortingsacties en promoties, mooie aanbiedingen en je maakt kans op leuke prijzen. Tevens krijg je een kortingscode twv € 50,- in je inbox wanneer je je hebt ingeschreven voor de nieuwsbrief. Hiermee krijgt Beachmasters dus meer leden voor de nieuwsbrief.
2. Marketingcommunicatiedoelstelling van GOGO met dit instrument:
In 2013 10% meer leden op nieuwsbrief hebben. Door regelmatig een nieuwsbrief naar de klanten te versturen vergroot je de klantenbinding. Het idee is dat de klanten daarvoor trouw blijven aan GOGO.

3. Creatief voorstel:
In de nieuwsbrief wordt elke week de oplossing van een rebus gevraagd. Die oplossing kan je dan inzenden via een actie op Facebook. Vervolgens wordt gevraagd deze actie op Facebook te delen, hiermee kan je elke week kans maken op een reischeque twv van € 100 euro.
Deze actie zal 5 weken duren, in totaal zullen er dus 5 reischeques worden uitgereikt.

4. Geschikte mediatype:
Op Facebook wordt verteld over de nieuwsbrief en op de website van GOGO kan je je hiervoor inschrijven. Op Facebook moet de oplossing weer worden ingezonden.

5. Inschatting van het budget:
Kosten reischeques: € 500
Kosten maken nieuwsbrief: € 2.000
Totaalbedrag: € 2.500 5.4 Voorlichting

Voorlichting is het resultaat van “bewust gegeven hulp bij menings- en besluitvorming door middel van communicatie’’.

1. Wat doet GOGO aan voorlichting?
GOGO geeft voorlichting doormiddel van flyers, brochures en contact mogelijkheden als helpdesk. Ook zullen zij veel via internet regelen aangezien jongeren voor gebruik maken van deze moderne multimedia.

Wat doet de concurrentie aan voorlichting?
Er is niet veel verschil qua voorlichting is, ze zijn allemaal verplicht hun klanten goed in te lichten en informatie verstrekken.

2. Wat doet gogo om hun doelgroep in te lichten? gogo biedt meerdere mogelijkheden, ze bieden informatie via internet maar ook tastbare flyers worden gedeeld. Ook is de consument erg lovend over de service en klantgerichtheid van gogo.

3. Creatief voorstel
Wij dachten aan een film in het vliegtuig waar al hun klanten een informatieve film te zien krijgen waarbij ze worden ingelicht over het land, de faciliteiten en de contactmogelijkheden. Hierbij kan de onboard vliegtuig tv als commercieel middel gebruikt worden.

4. Budget
Het budget zal enkel een vergoeding zijn aan de vliegtuig maatschappij, maar door gogo heeft de vliegtuig maatschappij daar ook voordeel van dus zouden ze samen tot een overeenkomst moeten kunnen komen. Flyers zullen hierbij in grote partijen niet veel kosten en aangezien GOGO een omzet behaald van 150miljoen, zal 0,1% voor voorlichting meer dan genoeg moeten zijn; 150.000.000 x 0,001 = 150.000 euro.

Hoofdstuk 6: Mediaplan GOGO Tours

Het creatieve voorstel:
Nadat we zorgvuldig naar alle marketingcommunicatie instrumenten hebben gekeken en beoordeeld, zijn we tot de conclusie gekomen om een soort goodiebag samen te stellen voor alle eindexamenkandidaten.
Hier is voor gekozen omdat dit over het algemeen niet heel veel geld hoeft te kosten, maar wel erg effectief is. De meeste jongeren gaan namelijk voor het eerst op vakantie naar het buitenland met vrienden als ze in hun eindexamenjaar zitten. Door zo’n goodiebag uit te reiken aan alle eindexamenkandidaten zullen er meer mensen op vakantie gaat met GOGO en zo krijgt GOGO op ten duur meer fans.

De goodiebag:
- Een speciale persoonsgebonden brief, hierin wordt je doorverwezen naar een website, speciaal gemaakt voor alle eindexamenkandidaten. In de brief krijg je een soort klantnummer toegewezen, waarmee je allerlei speciale kortingen op vele GOGO reizen kunt verzilveren.
- Een folder met alle informatie van hoe en wat.
- Een zonnebril met het GOGO - logo.
- Een T-shirt met het GOGO - logo.
We hebben uiteraard voor een zonnebril gekozen omdat GOGO reizen aanbied naar zonnige bestemmingen, hierbij is een zonnebril onmisbaar.
Ook is er voor een T-shirt gekozen, zodat mensen dat T-shirt aan kunnen trekken als ze op vakantie zijn, dit geeft een samenhorigheidsgevoel.

Mediadoelgroep:
Dit zijn alle eindexamenkandidaten van 2014. Naar verwachting zullen dit er ongeveer 200.000 zijn. De leeftijd van deze doelgroep is gemiddeld 16-18 jaar. Na een stressvolle periode door alle examens die gemaakt moesten worden, willen ze graag alle stress weer laten verdwijnen door flink feest te vieren in het buitenland. Tevens wordt het keuzeproces van de koper beïnvloedt door vrienden die er heen gaan en/of vrienden die er zijn geweest.

De marketingcommunicatiedoelstelling:
- In 2014 moet 40% van de doelgroep kennis hebben genomen van de goodiebag campagne.
- In 2015 moet 20% van de doelgroep die kennis heeft genomen in contact zijn geweest met GOGO.

De mediadoelstellingen:
Het is de bedoeling om alle eindexamenkandidaten te bereiken, dit gaat gebeuren door de goodiebag naar alle adressen van de eindexamenkandidaten te sturen. De goodiebag wordt éénmalig verstuurd, dit moet een ruime tijd vóór start van de examens gebeurt zijn. De examens beginnen in mei dus het handig om de goodiebag in februari te versturen naar alle eindexamenkandidaten. Op deze manier wordt er voor gezorgd dat er over wordt gepraat op school en is er ruim de tijd om een vakantie te boeken.

Het voorlopige mediabudget:
De overkoepelende organisatie Sundio Group heeft een totale jaarlijkse omzet van circa €400 miljoen. De jaarlijkse omzet van GOGO zelf is ongeveer 150 miljoen euro. Het beschikbaar budget voor de campagne bedraagt maximaal 2% van de omzet.
Berekening: 150.000.000 x 0,020 = €3.000.000

De mediastrategie:
We hebben onderzocht hoeveel scholieren er in 2014 examen doen, dit zullen ongeveer 200.000 scholieren zijn. Al deze jongeren krijgen éénmalig een GOGO goodiebag toegestuurd om GOGO te promoten, hiervoor hebben we €3.000.000 uitgetrokken. Hierbij zijn alle kosten ingedekt, zowel verzending, personeel, productie en informatie. Het gaat hierbij om een uniek aanbod, dus de eenmalige toezending van de goodiebag zal voldoende zijn. Naar verwachting zal er ook veel gepraat worden op social media en op school.

Mediatactiek:
De goodiebag zal eenmalig worden verstuurd naar alle eindexamenkandidaten. Dit moet gebeuren in februari. Over het algemeen boeken jongeren rond begin maart hun vakantie, dus op deze manier wordt daar handig op ingespeeld.

Het definitieve mediabudget:
Er zijn verschillende kosten gebonden aan deze actie;
- De goodiebags moeten in elkaar gezet worden, bij een oplage van 200.000 (aantal eindexamenkandidaten 2012) is dat ongeveer €15,00 per goodiebag.
- Het aanpassen van de site ongeveer €2200,-
- 4.000 reizen gemiddeld 35 euro korting door middel van de meegestuurde kortingsbonnen bij een response van 20%.
De totale kosten zijn: 3.142.200…...

Similar Documents

Free Essay

Ryanair Communicatie & Mediaplan

...Voorzitter: Rick van Heeswijk Communicatie en Media Inleiding Ryanair is vrij nieuw op de markt van budget airlines. Tot nu toe heeft Ryanair een deel van de markt weten te veroveren door middel van low budget vluchten vanaf kleine luchthavens. In het rapport zullen de verschillende marketingcommunicatie uitingen van concurrenten worden geanalyseerd, waardoor we goede mogelijkheden voor Ryanair in kaart hebben weten te brengen. Het doel van dit rapport is Ryanair een beeld geven van de huidige marketingcommunicatie uitingen op de markt. Dit beeld wordt gecreëerd aan de hand van een strategisch marketingplan waarin de situatie van concurrenten met elkaar wordt vergeleken.  Het strategisch marketingplan bestaat uit acht onderdelen, In 5 van deze hoofdstukken zal een marketingcommunicatie uiting geanalyseerd worden die van belang is voor de budget airline markt. De overige 3 geven informatie over Ryanair en hun huidige situatie, een analyse van onze bevindingen en een literatuurlijst waarin de gebruikte bronnen zijn vermeld. Managementsamenvatting In dit plan is er antwoord gegeven op de vraag wat Ryanair in de toekomst voor reclame-uiting kan doen om het marktaandeel van Ryanair te vergroten. De onderzoeksfase heeft verschillende invalshoeken gehad namelijk: Reclame & online marketingcommunicatie, PR en voorlichting, Sponsoring en sales promotion, Beurzen, Evenementen en winkelcommunicatie, DM communicatie en Persoonlijke verkoop. Hieruit......

Words: 5760 - Pages: 24

Free Essay

Media

...Social Media Social media can make many individuals daily life's much more convienant and accomplishing their responsibilites more manageable. Social medias are a great tool to use when used the proper way for the proper reasons. There are many media networks available all the time to any individuals with the proper technological devices. Social media can be a fun and entertaining way to connect with others across the world. There are many networking websites that are enjoyable as well as convienant. The main networking websites I use are Facebook, Yahoo, and Instagram. Facebook is a networking website that allows you to network with other member as well as create a personal page and communicate with family members and friends. Facebook provides instant messanging, e-mails, picture uploading, and even business networking. Facebook has exploded across the world and is the most popular networking website currently. Yahoo is a great website to use when trying to communicate to loved ones electronically on a daily basis. Yahoo allows you to set up a personal account and makes electronically communicating with others very convienant. You can communicate by instant messages, chatrooms (which allows you to communicate with multipule users on one chatbox), and e-mails. You can use the yahoo website or you can have yahoo on must of the new smartphones. Yahoo makes communicating much more convienant for electronic users. Another interesting networking website is Instagram.......

Words: 713 - Pages: 3

Free Essay

Media Rev.

...geworden voor het individu. Mensen leven steeds meer onverstoorbaar langs elkaar heen[1]. De klassieke massacommunicatie maakt plaats voor interpersoonlijke communicatie. Je zou de smartphone een ware revolutie kunnen noemen, want volgens Kees van Wijk kan je al een revolutie spreken als het straatbeeld en de gedachtegang van mensen ook verandert. Tot nu toe hebben er al drie revoluties plaatsgevonden. Namelijk het fonetisch schrift, de boekdrukkunst en de elektronische media. De jaren die verstrijken tussen deze revoluties worden steeds minder. De uitvinding van elektronische media is nog niet zo lang geleden, maar Van Wijk zegt ook dat de ruimtes tussen mediarevoluties in de toekomst kleiner zullen worden [2]. Nu is de vraag: Kunnen we spreken van een vierde mediarevolutie? Wat Marshal McLuhan in de jaren zestig in zijn boek schreef is nu een realiteit aan het worden. Zo heeft hij ook gezegd dat vrijwel elk gebruiksvoorwerp een medium is omdat deze, in zijn optiek, een verlenging zijn van de menselijke functionaliteiten [3]. De mensen aan de andere kant van de wereld voelen niet meer zo ver weg als voorheen. De wereld verandert in, zoals McLuhan dat heel mooi beschreef: een global village [4]. Met de komst van internet twintig jaar geleden, veranderde onze wereld langzaam in een grenzeloze staat waarin communicatie directer is dan ooit tevoren. Maar tot voor kort was dit toch niet de realiteit, want er was toen nog altijd één beperking. Volgens van Wijk is......

Words: 704 - Pages: 3

Premium Essay

Media

...“The Role of Media in Democracy” The media is a lifeline of a nation. It provides not only information on what may affect the normal human being in his day-to-day functioning, but also by other features that keep him informed of developments, national and international. The reach of the media and the effect that it can have on general public has always been recognized and never been challenged. “If it were left on me to decide whether we should have a government without newspapers or newspapers without a government, I should not hesitate a moment to prefer the latter.” - Thomas Jefferson A democracy is a government of the people, for the people and by the people. Thus, the public opinion is an important aspect. The people in turn could hold the government accountable and change it, if they knew what it was doing. So, there is a need to inform the people of things around them so that there is a check on the government. And media is the one who informs them. As an informer, it should supply information in true and unbiased form and let the public choose, what may be the best in their interest. It may be right in educated democracies like in the UK, but in a country like Pakistan, or Bangladesh where most of the people are illiterate non-participant in asking questions, the matter arises whether the role of media can be limited to supplying information alone. The creation of a public opinion in an uneducated democracy: - Public opinion has to be generated and some agency is......

Words: 334 - Pages: 2

Free Essay

Communicatie

...bieden een hoge service en als nodig is een product op maat gemaakt. De prijs/kwaliteit verhouden is wel goed, ze bieden een kwalitatief hoge dienst aan voor een relatief lage prijs. De prijs van i3D zou omlaag kunnen als er een betere automatisering is binnen i3D. Dit is nu niet het geval en moeten servers handmatig geïnstalleerd worden. Er is software beschikbaar die er voor zorgt dat servers na een bestelling automatisch geïnstalleerd worden en online komen. Promotie: omdat i3D alleen maar online diensten aanbied is de meeste promotie ook online. Er wordt geen drukwerk verspreid of geadverteerd in vakbladen, kranten, tijdschriften enz. Online promotie heeft i3D in de vorm van Google Adwords, advertenties op relevante sites, social media en sponsoring van sommige grote klanten (website). Dit is voor alle producten gelijk. De website van i3D is niet van goede kwaliteit, de website is niet overzichtelijk en niet erg gebruiksvriendelijk. Plaats/Distributie: de aankoop wordt over het algemeen online gedaan via de website. Heel soms telefonisch, maar dan hebben de mensen eerst de website geraadpleegd. De dienst komt als volgt tot stand: er wordt door i3D servers ingekocht bij Dell en bij HP. Deze worden in 1 van de 17 locaties wereldwijd in een rack geplaatst (een rek met meerdere servers onder elkaar). Vanuit één van deze locaties wordt de dienst gedistribueerd. Alles gebeurt dus in de datacenters. Er zijn verder geen distributie locaties (winkels e.d). 3.7......

Words: 16624 - Pages: 67

Premium Essay

The Media

...Media has the supremacy to influence millions of individuals through countless formats. Media is everywhere in our daily lives, in television, motion pictures, and radio, influencing what society consume to what society wear. “Media is a very powerful tool capable of mobilizing people’s contemplations and ideologies” (Mock 2004). Most people find television an escape from their hectic daily lives. In our society today, there is an ongoing debate about violence in the media. Media violence has been an issue that most of the literature seems to avoid, but it is important in our lives. To give you perspective on just how much violence kids see on TV, consider this: “The average American child will witness 200,000 violent acts on television by age 18. Kids may become desensitized to violence and more aggressive. TV violence sometimes begs for imitation because violence is often promoted as a fun and effective way to get what you want” (Kids Health, 2010). With this one can see how much of an influence T.V has on kids. As the teens and kids continue to watch and read these violent images depicted in music and film, detrimental effects affect their judgment, attitudes, and behaviors. Concerns about media violence have grown as television has acquired a global audience. While TV violence is not the only cause of aggressive or violent behavior, it is clearly a significant factor. Television can be a powerful influence in developing value systems and shaping behavior.......

Words: 1253 - Pages: 6

Free Essay

New Media

...NEW MEDIA PAPER NEW MEDIA PAPER COMSTOR |  COMSTOR |  Brandgagement michiel hutten 2054625 Brandgagement michiel hutten 2054625 2014 2014 Table of Contents Introduction 2 Chapter 1: Business description 3 Chapter 2: Brandgagement 4 Examples of succesfull brandgagement 5 Chapter 3: Applicability Comstor 7 Roadway for brandgagement 7 Recommendation 8 Bibliography 9 Introduction In this report the possible applicability of brandgagement by Comstor is further clarified. The first part of this report contains a business description of Comstor. In the second chapter brandgagement will be explained. What is brandgagement? Which companies are using brandgagement at the moment? What are the benefits of brandgagement? What are the costs to introduce brandgagement by Comstor? When brandgagement is explained, the applicability for Comstor will be outlined. Finally there will be some recommendations. Chapter 1: Business description This chapter provides a description of Comstor. There is a description of the core business, the Westcon group and the turnover. We will also take a look at the competitors and the global activities of Comstor. Comstor is the leading Distributor of Cisco's advanced networking products. Comstor also sell a number of other brands, but the main brand they sell is Cisco. Comstor provides expertise and experience at each stage of the sales process, including consultancy, design, implementation and support for......

Words: 2591 - Pages: 11

Free Essay

Social Media

...Essay Social media, not so social as it looks In this article we will discuss oo Inleiding In 2025 sociale media has led his own life en began to think for his own. It began to have his own inteligence. The goverment concluded that the human species was in danger and that they had to destroy the internet. The concesequence was that humans . In 2025 is social media zijn eigen leven gaan leiden hierbij ging internet zelf nadenken. Het kreeg een eigen inteligentie. Hierbij is de overheid tot de conclusie gekomen dat het menselijk ras in gevaar kwam en niet anders kon dan het internet vernietigen. Het gevolg hiervan was dat mensen weer nader tot elkaar kwamen omdat het sociale media er niet meer tussen stond. Mensen werden gedwongen om weer op de oude manier met elkaar te communiceren. Hierbij kwamen ook weer oude tradities en gewoontes tot leven; denk hierbij aan feestdagen en andere sociale tradities. In 2010 was de opkomst was sociale media zeer hoog. Overal om je heen zag je sociale media uit de grond schieten. Denk hierbij aan facebook, hyves en twitter, de sociale media instrumenten van deze tijd. Mensen zagen elkaar nog wel privé maar al snel al werd duidelijk dat internet vele kansen bood om onder deze sociale afspraken uit te komen. Door korte berichtjes op bv hyves was je op de hoogte van iemand persoonlijke dagelijkse bezigheden en hoefde je hier elkaar niet meer voor te ontmoeten. Ook werd het internet steeds vaker gebruikt voor alle zaken waar je voordien......

Words: 2910 - Pages: 12

Premium Essay

Media

...Argumentative Essay: Media The media surrounds us, from the newspaper and books we read, to the television and internet that we watch each day. Without the media, we the people in society will be disconnected from the rest of the world. The flow of information is essential for the purposes of community expansion and the media assists this. Without an extensive range of information, people’s opinions would be bounded and their impressions and expectations of the world surround them will be exploited. Through media, it is not only communication means used to distribute the flow of information, it is very important for the development of countries especially in the aspect of politic and economy. It is also one of the lead foundations of entertainment. Media such as newspaper, magazine and books always become an influential medium throughout the decades in the most of nations. Media workers have to do research for the report, the citation of information also required to support any elements in their thesis. They have to arrange the important issues and points into a strategic article that can be understand and also form an opinion towards the topic. Journalist has the right to report unbiased, valid information from reliable sources. Its their responsibility to achieve the complete story and to decide on the good or bad results. There must be a balance of moral and immoral deductions in the final product. While the media sometimes viewed as being overly greedy and violent......

Words: 529 - Pages: 3

Free Essay

Media

...The Media and its responsibilities Introduction to Ethics and Social Responsibility (SOC120) Aron Scott Instructor: Shelia Farr June 1, 2015 There has been a lot of controversy as of late surrounding the media’s focal topics and its responsibility to the public. According to Keith Davis, “Social Responsibility is the obligation of the decision maker to take decisions which protect and improve the welfare of the society as a whole with their own interest.” However, the simple function that we evaluate is media provides the public with a bunch of news, information and entertainment. These news stations take a story that they feel will increase their ratings and the stories that they feel will big about a bigger controversies. The media’s main function should be informing their viewers about all the current events going on around the world and also in the state that they based in. When the media decides to expose a particular issue they should do so in an objective, fair and accurate way, but that is not always the case in most circumstances. Utilitarianism suggests that there is an obvious solution that is fair, and it may be one that appeals to common sense as well. If you look at the responsibilities of the media from a utilitarian point of view the media should inform people about issues that are related. For example the big uproar about white police officers shooting black individuals that have made the public turn against the police departments. However, there......

Words: 875 - Pages: 4

Premium Essay

Media

...The product selected for the critical analysis is Hydra sports drink Advertising has become an essential part of the corporate world and small business alike. Companies dedicate a considerable amount of their financial resources to their advertising budget. Media placement usually counts for the majority of the advertising budget. Analysing the advantages and disadvantages of media options: The advantages of television as an advertising medium include: Dynamic environment: Television has a strong impact created by the combination of sight and sound, and provides the opportunity to demonstrate the features and benefits of a product and service and how it can be used. The use of special effects can create excitement and grab the attention of the target audience. Reach: Television advertising can reach a large percentage of the population on either a national or regional level. Call to action: Television provides a ‘call to action’, compelling the viewer to do something. For example, ‘Ring in the next five minutes’, or ‘Go to our website’. Influence: Television has become an integral part of our culture. The majority of Australians use television as the primary source for news and entertainment. Cut through: Television is able to engage a viewer when they are not actively seeking information. Television viewers will passively process commercial messages while waiting for their television program to resume. By comparison, magazine and/or newspaper readers just turn......

Words: 1435 - Pages: 6

Premium Essay

Media

...Stratification Media Analysis by: Simone Walton The program’s title is ‘How I Met Your Mother’. It is a romantic comedy television series that aired from 2005 to 2014. The social theme that I will be discoursing is Sexism. The popular CBS television show How I Met Your Mother is currently off air. Through the example of this show and the lens of ideology, I argue that How I Met Your Mother has a sexist ideology that supports the stereotypes that women are stupid, easily manipulated, and “crazy”, especially when there is a man in her life. I argue that this sexist way of seeing the world is counterproductive to gender equality and promotes simplistic stereotypes of women that are widely accepted by the audience because these stereotypes are packaged as jokes that make the show and specifically the character Barney Stinson, funny and popular. Ideological analysis focuses on “how the elite have legitimatized their interests, specifically through the enactment of posturing their political necessities as natural, universal, and immune to history, thereby insulating the social order against change”. In this example the elite are men and their interests (particularly the interest of Barney) are presented as winning women over through manipulation in order to have sex with them. How I Met Your Mother runs on the assumption of the world that women are emotionally unstable, especially in relationships. There are many examples of the main character Ted dating women who turn out to......

Words: 840 - Pages: 4

Free Essay

Media

...bananenproducent zijn, maar hun verleden was niet altijd even onbesproken. Begin jaren ‘90 werd Chiquita het onderwerp van negatieve berichtgeving in de media wat op zijn beurt leidde tot een enorme reputatieschade. Na de golf van beschuldigingen werd op het einde van 1998 onder leiding van de nieuwe CEO, Steve Warshaw, beslist om een reorganisatie proces door te voeren waarbij Corporate Social Responsibility (CSR) één van hun topprioriteiten werd. Ondanks hun inspanningen kon Chiquita zijn negatieve imago niet helemaal van zich afschudden. Onze survey toonde aan dat dit vandaag nog steeds het geval is. De gehanteerde communicatiestrategie kan gezien worden als één van de oorzaken van deze problematiek. Zo opteerde Chiquita om niet onmiddelijk extern te communiceren over hun reorganisatie en initiatieven op vlak van CSR. Pas in 2005 werd besloten om hun prestaties te communiceren met de lancering van een reclamecampagne. De keuze om dergelijke gevoelige kwesties te communiceren door middel van reclame is een riskante keuze, aangezien dit geen geloofwaardig medium is. Chiquita zou dus beter op een consistente en geloofwaardige manier de stakeholders op de hoogte brengen van inspanningen die worden geleverd op het vlak van CSR. Om dit te verbeteren hebben wij enkele aanbevelingen die ervoor kunnen zorgen dat de externe communicatie bijdraagt tot een positiever imago voor Chiquita. Zo kan Chiquita bijvoorbeeld met een standje op evenementen gaan staan, zodat ze......

Words: 5268 - Pages: 22

Free Essay

Communicatie Plan

...Communicatie en media (Periode C, 2011 2012) Eindrapport, opdrachtbeschrijving! DEADLINE WOENSDAG WEEK 6 Maak een Marketingcommunicatieplan in een verslagvorm van maximaal 10 pagina A4 (lettertype 12) waarin je een social-mediastrategie uiteen zet voor “jouw” bedrijf. De literatuur en het werkboek zijn hierbij de nodige hulpmiddelen. Je rapport moet in elk geval de volgende onderdelen bevatten: 1. Wat is het kernprobleem dat je met je plan wil aanpakken? Wees hier zo concreet mogelijk en a. Hoe kunnen wij? 2. Wat zijn de kernwaarden van het bedrijf? (noem er drie) 3. Korte DESTEP analyse…(probeer hier alleen zaken te benoemen die relevant zijn voor je kernprobleem en je bedrijf!) 4. Korte SWOT (maximaal 3 punten per hokje) 5. Wie zijn de belangrijkste doelgroepen? b. Intern c. Extern 6. Wat zijn de kenmerken van de belangrijkste doelgroep? 7. Waar zitten weerstanden bij de doelgroep? 8. Wat spreekt de doelgroep aan? . 9. Wat zijn de communicatiedoelstellingen? (Binnen een bepaalde tijd moet de doelgroep iets weten/doen/voelen) d. Kennis e. Houding f. Gedrag 10. Wat is de boodschap / propositie aan de doelgroep? (wees hier kort en bondig in): steeds verrassend altijd voordelig!(tatata ta) 11. Welke communicatiestrategie kies je bij welke doelgroep? g. Informeren h. Overreden i. Dialogiseren j. Informeren 12. Welke hoofdcommunicatiemiddelen ga je......

Words: 517 - Pages: 3

Premium Essay

Media

...The Power of Media to influence youth Abstract: This study is based on one of the most common methods of qualitative research – Thematic Analysis. It highlights the extent to which print media is using sexuality to generate interest amongst the youth for a particular product or service. The study also focuses on the effect that mass media have on our youngsters. To prove this further, the theory of Social Reflection has been used as a tool which shows the kind of impact a particular message or an advertisement (in this case) will have on society. For this test random sampling method was used, fourteen random newspapers from 30th May 2002 to 10th November 2011 were taken as samples to conduct the test. The study has verified and there are enough grounds on basis of which it can be said that print media or media in general is communicating the messages in a way which has got huge impact on our young generation. Introduction: United Kingdom is facing a lot challenge because of increasing rate of teenage sex and the credit for this goes to media which openly portrays sexual activities. Apart from this United Kingdom is also worried about the rising health issues amongst teens who are highly vulnerable to media .Schools in United Kingdom have incorporated sex education as a subject to equip students with the needed information. Still teenage pregnancy cases are highest in United Kingdom. Only teaching sex education as a subject in Schools......

Words: 1991 - Pages: 8